mako
פרסומת

אחרי עשור: "גודנס" הטבעונית נסגרת

אחרי ההודעה על סגירת מסעדת אנימאר מגיעה עוד הודעת סגירה, הפעם על אחת הפייבוריטיות בקרב הקהילה הטבעונית בתל אביב ובכלל, מסעדת גודנס: "מעולם לא חשבנו שנצטרך לכתוב את הפוסט הזה אבל המצב הכריע גם אותנו"

נדב בורנשטיין, חדשות האוכל
mako
פורסם:
קינוח שוקולד, גודנס
קינוח שוקולד, גודנס|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
הקישור הועתק

"כשזה מפסיק להיות כיף, זה הזמן להיפרד": אחת המסעדות הטבעוניות החשובות בישראל ומי שבמובנים רבים הייתה חלוצת הז'אנר מודיעה הערב על ההחלטה לסגור את המסעדה לצמיתות. "מעולם לא חשבנו שנצטרך לכתוב את הפוסט הזה אבל המצב הכריע גם אותנו", הודיעה הבעלים שלמסעדת גודנס, אילאיל יהב. "עשור שלם נתנו כל מה שאפשר כדי לספק ולהגיש את האוכל הכי טעים שאנחנו יודעים כדי לקדם ולפתח טבעונות. קמנו מדי בוקר, בישלנו כל יום את כל האוכל מאפס, פיתחנו, גייסנו עובדים, הכשרנו, שירתנו ועשינו הכל כדי שהחוויה שלכם ושל הנגשת טבעונות תהיה מושלמת. אבל אחרי עשור של מלחמה יומיומית אנחנו מותשים, המצב במדינה ובשוק הכריע גם אותנו".

בגודנס, שתפעל עד סוף החודש בקינג' גורג' תל אביב, מסבירים שהמלחמה שמתנהלת מאז ה-7.10 הייתה "נקודת מפנה", ועדיין, מסבירים שם ש"המלחמה היא רק קומה נוספת מעל המגבלות והרגולציה היום יומית של הרשויות במדינה והעירייה, המחסור בעובדים והשוק הלא יציב".

נקניקייה טבעונית, גודנס
נקניקייה טבעונית, גודנס|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

תעשיית המסעדנות חווה משבר שרק הולך ומחריף. מאז אוקטובר מצוקת כח האדם בענף הולכת ומחריפה, ועסקים רבים פועלים בשגרה עם מצבת עובדים חסרה, טבחים ומלצרים. רק בשבוע שעברהודיעה גם מסעדת אנימאר על הפסקת פעילות, והצטרפה לשורה ארוכה של מסעדות שסגרו מאז ה-7.10. "הגענו למצב שמדי יום אנחנו מתלבטים אם אפשרי לפתוח עם מספר מצומצם כל כך של צוות או לא", מסבירים בגודנס. "שעות הפתיחה נהיו לא יציבות והסיטואציה הזאת הובילה אותנו לעיתים לשירות לא יציב וזה לא בא בחשבון מבחינתנו. כל הפרסומים שלנו לא הניבו תוצאות ובמקום להתעסק בפיתוח המקום עסקנו בלשרוד. עליית חומרי הגלם זינקה בצורה משוגעת. עשינו הכל כדי שלא נצטרך לייקר מנות ולהישאר במחירים סבירים. בזה לצערנו לא הצלחנו".

פרסומת

במהלך שנות פעילותה "גודנס" הייתה הרבה יותר ממסעדה טבעונית. זה המקום שבו הומצאה ביצת העין הטבעונית הראשונה על ידי יוספה בן-כהן, בטכניקה של בישול מולקולרי. מדי שישי היו מארחים שם את עמותת “חברים לחיים” ועורכים גם ימי אימוץ. כעת מזמינים שם לחודש אחרון של פעילות "ליהנות מכל המנות שלנו, הגירוס שכולכם עפים עליו, ההמבורגר פטריות המושלם שלנו, האומלט או השווארמה סייטן".

מצאתם טעות לשון?