mako
פרסומת

תכירו: הטירמיסוטרייה הראשונה של ישראל

אחרי פיצה נפוליטנית מעולה ובית קפה עם כריכים איטלקיים, יאן הרוש עושה את זה שוב, הפעם עם טירמיסו שהטיס את כל המשפיענים לאשדוד. נסענו לטעום ולהבין מה עומד מאחורי התור המטורף שבו כולם מחכים לקינוח אחד (וגלידה מעולה)

לין לוי
פורסם:
מקום עם 2 מנות בלבד
מקום שמוקדש לטירמיסו וג'לאטו|צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור
הקישור הועתק

ה-Tiramisuteriaנפתחה ביום חמישי האחרון וכבר במוצ"ש כל הטירמיסו נגמר תוך שעה וחצי אחרי.חצי שעה לפני הפתיחה כבר עמד מחוץ לדלתות תור ארוך ו-1,200 מנות טירמיסו הספיקו להימכר בזמן הקצר הזה - לא משהו שיעמוד בדרכו של יאן הרוש - מסעדן אשדודי בן 29 שכל עסק שהוא פותח הופך למוקד עלייה לרגל.

טירמיסו בגודל M
טירמיסו M|צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

הטירמיסוטרייה החדשה צמודה לפיצריית פארינו ולקפה פת של הרוש בתוך מרכז מסחרי שקט בשכונת מגורים, ומאז יום חמישי האחרון והשכנים לא מצליחים לעכל את מה שקורה ברחוב החד סטרי הקטן שמוביל אליו. אפילו ראש העיר התקשר כבר ליאן כדי לבדוק מה קורה שם.

מה שקורה הוא פשוט מאוד: טירמיסו. אבל טירמיסו ממש טוב. מכינים ומגישים אותו במזללה קטנה שכוללת 7 שולחנות ודלפק. 2 מוצרים בלבד נמכרים כאן: טירמיסו ב-4 גדלים וגלידה בסגנון ג'לטו איטלקי שיאן מייצר במכונת גלידה אמריקאית עם תוספות מדליקות שמשתנות מדי יום. בביקור שלנו במקום זה היה מרשמלו, שגם אותו יאן מכין במקום ואז צורב קלות. הוא מעניק לגלידה בעלת המרקם המושלם טעם מיוחד ביותר. מחיר הגלידה:30 שקלים.

הגלאטו של הטירמוסריה
גלאטו של הטירמוסריה|צילום: לין לוי, mako אוכל

טירמיסו בגדלים

אבל רגע, חזרה לטירמיסו. הוא מגיע ב-3 גדלים:S,M, ו-Lכאשר הסמול הוא מנה אישית (28 שקלים),Mהוא מנה אישית גדולה יותר (55 שקלים) וה-Lהיא מנה לזוג או לשלושה סועדים (100 שקלים). יש גם מנה משפחתיתXLענקית במשקל קילו וחצי שצריך להזמין יום מראש והיא עולה350 שקלים.

פרסומת
עיצוב מינימליסטי בקווים נקיים
עיצוב של טירמוסריה|צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

הטירמיסו קלאסי בכל המובנים: הוא מורכב בצורה ידנית, כל מנה ומנה בקופסה ממותגת שלה. הטירמיסו הזה מורכב מבישקוטי שיאן אופה במקום ונטבל בקפה איכותי של אילי. יש בו גם קרם זביונה, מסקרפונה וקקאו. הזביונה - קציפת חלמונים שמבשלים בעדינות על בן מארי ולאחר מכן מקציפים היטב. זה קרם בעל צבע צהבהב והוא כמו שמיכת קטיפה רכה ואוורירית בעלת טעם מושלם, לא מתוק ולא מריר. הבישקוטי - עוגיות מאורכות, ספוגיות ואווריריות, ספוגות במידה שהן בקושי מורגשות מתחת להר הזביונה והמסקרפונה. התוצאה באמת יוצאת מן הכלל.

כל טירמיסו נארז בצורה ידנית
כל טירמיסו נארז ידנית לתוך הקופסא|צילום: mako אוכל, יחסי ציבור
פרסומת

"זה היה כתוב לי ברשימת החלומות ב-NOTEבטלפון", הרוש מסביר. "הטירמיסוטרייה הזו הייתה הדבר הבא שרציתי לפתוח אחרי הפיצרייה והמעדנייה. ראיתי מקום כזה ברומא, עמדתי בתור 45 דקות בתור בשביל טירמיסו ואמרתי שאם אנשים עושים את זה באיטליה, אנשים יעשו את זה גם באשדוד. שירטטתי במחברת איך אני רוצה שהמקום הזה יוראה והנה הגשמתי את החלום". הכול פשוט מאוד.

האשל 9, אשדוד. בתקופת ההרצה שעות הפעילות הן ראשון-חמישי 16:00-22:30, כשר

מצאתם טעות לשון?