mako
פרסומת

מסעדת ברוט נסגרת אחרי קרוב לעשור

מסעדת ברוט בנחלת בנימין בתל אביב - המסעדה ששפים ואנשי אוכל אוהבים ואולי אפילו מי שביססה את טרנד ברי היין - תיסגר בסוף חודש פברואר הקרוב. יש עוד זמן ללכת להיפרד וגם יש כבר תוכניות לעתיד

נדב בורנשטיין, חדשות האוכל של ישראל
נדב בורנשטיין, חדשות האוכל של ישראל
mako אוכל
פורסם:
מסעדת ברוט
מסעדת ברוט|צילום: @brut.telaviv, מתוך אינסטגרם
הקישור הועתק

עוד מסעדה נכנסת לרשימת העסקים שנסגרו מאז פרוץ המלחמה (416, ארטל פורמל, לה סיטה ועוד לא מעט מקומות שעומדים סגורים מאז 7010):ברוטהייתה אחת המסעדות הכי מוערכות על ידי הברנז'ה הקולינרית בישראל , אבל נדמה שלא הצליחה לפרוץ את מחסום הקהל הרחב. את המסעדה הגדירו השפים עומר בן גל ויאיר "ביסטרו יין, כלומר מסעדה קטנה ואישית בה שבה אנחנו מגישים אוכל שאנחנו אוהבים לבשל ולאכול ויין שאנחנו אוהבים למזוג ולשתות. מקום אינטימי וקטן שנולד מאהבה גדולה. לאוכל, ליין, לאנשים".

המטבח של ברוט שילב את המטבחים של צרפת ואיטליה, אבל היה נטוע עמוק במסורת ובחומרי הגלם שגדלים וצומחים בישראל: טלה ויוגורט מנצרת, ירקות ופירות מחברון, תבלינים משוק לוינסקי, פירות ים ודגים מהים התיכון ועשבים ושאר ירקות שמלוקטים מרחבי האדמה הישראלית. תפריט היין כלל את "כל מה שטוב בצרפת ואיטליה והרבה ממה שטעים בארץ: יינות מיצרנים קטנים בבורגון ופיימונטה ויינות ישראליים מיקבים שמגדלים ומבקבקים במיוחד עבורנו".

במקום ברוט, שתמשיך לפעול במתכונתה עוד כחודש, תיפתח בקרוב מסעדה נוספת של היזם הקולינרי דוד טור - שחולש על מקומות רבים ברדיוס של נחלת בנימין ובהם פיצריית הר סיני, הAKA 44 שמוביל השף איתי קושמרו, האיטלקייה, מזללת לוקאל - וייתכן גם שבשיתוף פעולה עם בן גל ויוספי.

פרסומת
מצאתם טעות לשון?