mako
פרסומת

האחות הקטנה והסקסית של מסעדת תלפיות

חמארת תלפיות, אחת המסעדות שבישרו את הרנסנס של שוק תלפיות הוותיק בחיפה, מתחדשת באחות קטנה: חמרמורת. חמרמורת הוא בר של ג'אז וטאפאסים בהובלת שף שאדי איסאווי ואילן פרון עם מעט מקומות ישיבה ותפריט מהודק של מנות קטנות שהולכות מעולה עם אלכוהול טוב. כל הפרטים

לין לוי
אוכל טוב, mako
פורסם:|עודכן:
מוח טלה עם טוסטים
מוח טלה עם טוסטים|צילום: אילן פרון, יחסי ציבור
הקישור הועתק

שוק תלפיות הוא ככל הנראה האזור הכי לוהט בחיפה; כל כמה חודשים הוא מפתיע עם בתי אוכל ומקומות בילוי חדשים שמאופיינים במהות חיפאית ייחודית. רחוב סירקין, שהתחיל בתור אזור בילוי היפסטרי מחתרתי, הולך ומגבש זהות מסקרנת ועכשיו נפתח בו בר אוכל חדש עם אוכל מהודק ואווירה סקסית.

בעיר התחתית פועלות מסעדות וברים טרנדיים שלא נופלים מאלה התל אביביים, בין היתרבריםעליו סיפרנו לכם לא מזמן. שוק תלפיות נותן לאזור הזה פייט מכובד עם מקבץ מקומות שהפכו אותו לאזור בילוי תוסס לא פחות מהעיר התחתית המפורסמת. מאז שקם לתחייה עם פתיחת מסעדת תלפיות,השוק הוותיק לא מפסיק להפתיעעם עוד ועוד עסקים צעירים שמכניסים רוח חדשה לאזור רווי מעדניות רוסיות ובסטות דגים. פועלים בו בתי אוכל מעניינים כמו למשלמסעדת פו 26, בית קלייה לקפה טלק, מאפיית פירור הזהב, בית קפה נונה, בר יין wine talpiot, מסעדה-מעדנייה בשם מלמעלה ובעתוהחדש עליו כתבנו רק לפני חודש.

חמרמורת מבית היוצר של חמארת תלפיות
חמרמורת מבית היוצר של חמארת תלפיות|צילום: אילן פרון, יחסי ציבור

השבוע מצטרף לחגיגה גם בר אוכל חדש בשם חמרמורת, שעתיד להביא לאזור בעל האופי ההיפסטרי בילוי בסגנון קצת אחר: מהודק יותר, סקסי יותר, אולי אפילו קצת יותר תל אביבי.

חמרמורת הוא בר האוכל שלמסעדת תלפיותוהוא נפתח ברחוב סירקין, ממש מול המסעדה. תלפיות היא חמארת שוק מהזן החדש שהייתה כאמור הסנונית הראשונה שבישרה את התעוררות השוק, ואילן פרון שפתח אותה לפני 8 שנים נתפס כמהפכן. היום החמארה שלו היא לב ליבו של השוק ונחשבת לאחת המסעדות הטובות בעיר. האחות הצעירה חמרמורת שפותחת את שעריה באופן רשמי ממש היום (6.10), מביאה לשוק בילוי עם אופי שונה.

גבינת סגנאקי בבצק לצד ריבת עגבניות שרי והל
גבינת סגנאקי בבצק לצד ריבת עגבניות שרי והל|צילום: אילן פרון, יחסי ציבור

האלכוהול הוא העיקר בבר החדש והאווירה במקום אינטימית מאוד, העיצוב אקלקטי והמקום לא ממש דומה לשאר בתי האוכל הסמוכים. לעומת מסעדת תלפיות שמתפרסת על פני 70 מקומות ישיבה מתוכם רק 4 על הבר הפצפון, בבר החדש יש 30 מקומות ישיבה בלבד, כולם מציעים ישיבה גבוהה ורובם על הבר (אבל יש גם מספר שולחנות בודדים). תפריט היין בחמרמורת מהודק יותר מזה של מסעדת האם, ומצטרפים אליו גם קוקטיילים ומיני תזקיקים.

פרסומת
חמרמורת בשוק תלפיות. טאפאסים ואלכוהול
חמרמורת בשוק תלפיות. טאפאסים ואלכוהול|צילום: אילן פרון, יחסי ציבור
מוח טלה עם טוסטים
חמרמורת בשוק תלפיות|צילום: אילן פרון, יחסי ציבור

במיזם החדש פרון צירף כשותף את השף של תלפיות שאדי איסאווי, שיגיש בחמרמורת טאפאסים כמו סשימי דג, דגים כבושים, ברזאולה, קרודו, מוח טלה עם טוסטים, שרימפס כבוש, תמנון, וגבינת סגנאקי אפויה בבצק שתוגש לצד ריבת עגבניות שרי והל. בקיצור - מנות קטנות ועזות טעם שהולכות מעולה לצד אלכוהול. המקום יפעל לאורך השבוע (מלבד ימי ראשון) בשעות הערב בלבד, בימי שישי יפתח בצהריים לקבלת שבת אלכוהולית ובשבת יציע בראנץ׳ של שיכורים.

סירקין 27 שוק תלפיות, חיפה. שעות פעילות: שני-חמישי החל מ-19:00, שישי 12:30-18:00, בשבת 13:00-19:00. לא כשר

מצאתם טעות לשון?