אולה: המסעדה החדשה של כוכב הריאליטי בנווה צדק
אורן אסידו, שמוכר לחלקנו כשף ולחלקנו ככוכב ריאליטי (ואפילו שניים), חובר למלון סלינה בנווה צדק בתל אביב ופותח - לראשונה בתולדותיו - מסעדה משלו. הנה כל מה שצריך לדעת


לאחרונה סיפרנו לכם על כמה שיתופי פעולה בין שפים מוכרים למסעדות יוקרה; הבולטים ביותר היו תומר אגאי, שפתח אתמסעדת צ'נהבמלון בראון בתל אביב, ואסף גרניט שפתח מסעדה במלון גלי כנרת המחודש בטבריה. עכשיו השף אורן אסידו עושה מעשה דומה (אחרי שעזב את מסעדת פופה והוחלף בשף מישלן), וחובר למלון סלינה בשכונת נווה צדק בתל אביב לטובת מסעדה חדשה.
המקום, שמתהדר במיקום מרשים במבנה טמפלרי בשכונה, נקרא OLE, ומגיש אוכל באוריינטציה ישראלית, ספרדית ומרוקאית. בניגוד למסעדות שבהן עבד אסידו בעבר, כמו פופה ודקל 3 של קבוצת מחניודה בירושלים, באולה הוא גם הבעלים, כך שמדובר בהזדמנות בוגרת יותר עבורו להראות את האוכל האישי שלו.


התפריט באולה כולל מנות ראשונות כמו פלפל פדרון מטוגן וצלחת חריפים; סלט בישבש עם סלרי, זוקיני וסחוג ירוק; סרדינים כבושים עם מקדמיה, סלט תפוזים וזיתי קלמטה; ברוסקטה עם רוסטביף ופלפל שושקה קלוי עם איולי שיפקה; וקלמרי בסגנון מרוקאי עם חלה וכוסברה (47-84 שקלים).
בין המנות העיקריות תמצאו אטריות עם שומר קונפי, דג מפורק, ציר דגים ואריסה; שיפוד דג עם צ'ילי מותסס, ירקות ולאבנה; ומחבת חלקי פנים עם קרם חומוס וציר עוף חום (97-127 שקלים). הקינוחים כוללים סיומות מסורתיות של ארוחות משפחתיות, כמו ארטישוק עם לימון ומלח אטלנטי, לצד אופציות מקובלות יותר במסעדות שף, כמו קולי תות עם קראמבל פיסטוק וסורבה רוזטה; קרמו שוקולד עם שמן זית, מלח וטוויל שומשום; וקרם חלב ושיבה עם קראמבל יוגורט, מרנג וגלידת זרעי כוסברה.
OLE. מלון סלינה נווה צדק, שביל האטד 5, תל אביב. 073-3329323. לא כשר