מה עושה השף ג'יימי אוליבר בתל אביב?
חשיפה ראשונה: סועדי השווארמה הטבעונית סולטנה בתל אביב הופתעו אתמול לחזות בסועד מפורסם ביותר - השף ג'יימי אוליבר, שהגיע לביקור בארץ. הבוקר הוא כבר אכל ארפס בשוק הכרמל. כמה זמן הוא ישהה כאן, ומה הוא מארגן לנו בהמשך הביקור? כל הפרטים


מי שעוקב אחרי ג'יימי אוליבר ברשתות החברתיות (ובואו, יש לו מיליוני עוקבים אז כנראה שלפחות חלקכם שם) כנראה הבחין בסטורי שהעלה השף אתמול, ובו שאלה מסקרנת: "בגלל שכולכם כל כך אהבתם את הסדרה 'Jamie Cooks Italy', לאן בעולם אתם חושבים שאני צריך לנסוע עכשיו?".
השאלה עלתה לאינסטגרם של השף לפני קרוב ל-24 שעות, אבל מסתמן שבאותם רגעים הוא כבר ידע היטב לאן פניו מועדות, כי באותו הזמן כבר עשה את דרכו אלינו לארץ. השף נצפה אתמול בערב כשהוא סועד את נפשו במסעדתסולטנההטבעונית של השף הראל זכאים בתל אביב, וחיש מהר הצטופף הרחוב כולו כדי לראות במו עיניו את ג'יימי אוליבר בכבודו ובעצמו.
הסיבה לביקור עדיין לא ידועה, אבל זה לא מפחית מההתלהבות הגדולה שלנו מכך שאוליבר וצוותו בחרו להגיע לישראל כדי לצלם כאן את מה שעשויה להיות סדרת המשך צבעונית במיוחד על מסעותיו של השף מסביב לעולם.
הצוות של אוליבר ישהה כאן כשבוע ימים, והבוקר כבר התברר לנו שהתחנה הבאה במסעו הייתה לא אחרת משוק הכרמל, מוקד קולינרי שלא ניתן לדלג עליו בביקור בישראל. עם זאת, אוליבר הלך דווקא על אחת המנות הלא מזוהות עם ישראל, וסעד את ליבו בדוכן הארפסהמקסים שבשוק. הדוכן, Arepita's Town, שמגיש את הארפס הוונצואלי, הגיש לאוליבר את מנת הדגל של המקום שמשלבת את הכל - ארפס במילוי של אבוקדו, שעועית שחורה, בשר מפורק וגבינה. אוליבר נתן ביס במנה המושחתת והכריז שהיא טובה מאוד.
מי שראה את הסדרה של אוליבר על איטליה לא יכול היה שלא להתעלף מהטעמים שהשף הציג שם, חומרי הגלם האיטלקיים והכבוד הרב שהוא העניק להם, והכל בשילוב עם הנופים היפהפיים של איטליה. לנו לא נותר אלא לקוות שגם המסע בישראל יצטלם היטב, ויעשה שירות לקולינריה המקומית המצוינת שיש כאן.