mako
פרסומת

אחרי המסעדה הכשרה, השף פותח גלידרייה-פטיסרי

מסעדת מילה פתוחה בסך הכל שנה וכבר הפכה ליעד פופולרי. עכשיו נפתחת בסמוך אליה דולצ'ה מילה: גלידרייה-קונדיטוריה ויש לא מעט תכניות מסקרנות לעתיד. האם סביון בדרך להפוך ליעד קולינרי? אם זה תלוי ביהונתן שרביט, כנראה שכן

לין לוי
פורסם:
דולצ'ה מילה - סביון
ג'לטריית שף מקומית עונתית - דולצ'ה מילה|צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור
הקישור הועתק

מסעדתמילהבהובלת השף יהונתן שרביט נפתחה לפני שנה, וכבר בזמן הזה התבססה כביסטרו כשר פופולרי. התפריט המוצלח שבנה כאן התעדכן לאחרונה: את מנות הבוקר אפשר להזמין עד 15:00 והחל מ-11:30 מצטרפות אליו גם מנות צהריים כמו סלט קישואים מפוחמים, פילה פורל בגריל, טורטליני גבינות ופיש אנד צ'יפס (68-128 שקלים).

לפני מספר ימים הצטרפה לביסטרו גם ג'לטרייה מיוחדת בשםדולצ'ה מילהשבה מגישים גלידה איטלקית בפוצטי (כלי ההגשה המסורתיים מנירוסטה) ועוד מלא דברים טעימים בתצוגה. יש במקום אזור ישיבה חיצוני תחת שמשיות, הצופה למתחם העסקים הנעים, והאווירה השלווה של משפחות סביון ודולצ'ה מילה מתאימה כאן כמו כפפה ליד.

ג'לטרייה איטלקית. דולצ'ה מילה
ג'לטרייה איטלקית. דולצ'ה מילה|צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור
דולצ'ה מילה סביון - עיצוב
עיצוב המקום|צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

"אני מגשים חלום ישן שהיה לי מאז שעבדתי וחייתי 4 שנים במילאנו, וזיהיתי את ההזדמנות דווקא עכשיו בזמן שאנחנו מפתחים את המותג מילה. לפתוח פה גלידרייה פר אקסלנס לא מתאים לאזור אז החלטנו לשלב גם קונדיטוריה", מסביר שרביט.

במקביל להקמת הגלידרייה-קונדיטוריה שרביט וקבוצת מילה מקימים מפעל שבו יכינו מגשי אירוח, פסטות, לחמים ועוגות שאפשר יהיה לקנות בחנות אונליין, וגם עובדים על מסעדת טקס מקס עם מעשנה וגריל באותו המתחם ממש, מול מילה. עד שזו תקרום עור וגידים הוא שקוע בג'לטרייה, אותה מנהלת אחותו, סטפני, קונדיטורית במקצועה שמתייחסת לחנות כמו לבייבי שלה.

פרסומת
טעמיים קלאסיים לצד יציאות מקוריות. דולצ'ה מילה
טעמיים קלאסיים לצד יציאות מקוריות. דולצ'ה מילה|צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור
לא רק גלידה. דולצ'ה מילה
לא רק גלידה. דולצ'ה מילה|צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

הגלידות של שרביט, חלקן לפחות, פחות מתוקות מהמקובל ולצד הטעמים קלאסיים כמו וניל, סורבה שוקולד מריר על בסיס קקאו (ולכן הוא לא רק פרווה אלא גם טבעוני), פיסטוק, סורבה תות, דובדבן ופטל יש גם יציאות מבריקות ומקוריות כמו מרווה וחמאה חומה, שמן זית על בסיס שמן פיקואל של פתורה, עוגת גזר, טירמיסו, גלידת אורז (ריזולה) וגלידת אבקת חלב מקורמל. בעתיד יהיה גם ופל הולנדי שיוגש עם הגלידה או עם קרמל כמו בארץ המקור. בסך הכול יש 12 טעמים וטווח המחירים הוא 21-27 שקלים למנת גלידה, כשחצי קילו עולה 76 שקלים וקילו עולה 126 שקלים.

הקינוחים של דולצ'ה מילה
הקינוחים של דולצ'ה מילה|צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור
פרסומת

חוץ מהגלידות עומד באמצע החלל שולחן תצוגה יפה עליו מונחים מקלות גריסיני עם זעתר, מארזים של פחזניות שוקט, קוביות ענקיות של מרשמלו, מרנגים עם מי ורדים ופיסטוקים, בראוניז, עוגיות שוקוצ'יפס, טראפלס שוקולד ועוד. על המדפים קופסאות עם עוגיות, גרנולה וריבות שמייצרים במקום, ובמקררים מחכים טארט פיסטוק וניל, הטירמיסו המעולה של מילה, טארט לימון עם פירות אדומים ועוגת הגזר המפורסמת של שרביט.

שף יהונתן שרביט
שף יהונתן שרביט|צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

מתחםG,השקמה1סביון(צמודלמסעדתמילה),ראשון-חמישי 8:00-22:00, שישי 8:00-14:30, כשר

מצאתם טעות לשון?