mako
פרסומת

ליומיים בלבד: מרקיית "שלם כפי יכולתך" של אהרוני ואייל שני

ראמן, מרק חומוס, נזיד קצבים, ראמן וקאו סוי. כל הפרטים על מה שמצפה לכם באירוע "דיסקו מרקים" שכבר הפך לשם דבר בברלין ובפריז, והשבוע נוחת לראשונה גם בתל אביב. יהיה חם וטעים

לין לוי
פורסם:|עודכן:
חמוסטה גיוזה
חמוסטה גיוזה של שפכטל|צילום: איתמר גינבורג, יחסי ציבור
הקישור הועתק

"דיסקו מרקים" הוא פרויקט חברתי בשיתוף לקט ישראל, ארגון הצלת המזון שיתקיים בתאריגים 30-31/1 (חמישי ושישי הקרובים) בשרונה מרקט. במרכז האירוע תפעל המרקייה החברתית של ישראל אהרוני ואייל שני, ששיטת התשלום בה "שלם כפי יכולתך". כל ההכנסות ממכירת המרקים יועברו לארגון לקט ישראל והמרקים שיכינו אהרוני ושני הם מרק תירס סיני קלאסי עם נטיפי ביצה ומרק מינסטרונה.

תמורת 35-45 שקלים למנה תוכלו ליהנות בדיסקו מרקים ממרק חומוס לצד פיתה ענן וכדורי פלאפל של אריאל רוזנטל מהקוסם, נזיד קצבים המבוסס על ציר שמבושל במשך 5 ימים שלקצביית מיטמןוממרק קאוי סוי תאילנדי עם קארי צהוב, עוף ואטריות קריספיות ממסעדתטייגר לילי. בדוכן האוכל הביתיג'ונאםיציעו מרק ירקות כפרי בגרסה צמחונית או בשרית עם אסאדו מפורק,מנאל עיסמאילתציע מרק קובה דלעת, מרק קובה סלק ומרק עם כיסוני שישברק ובדוכן שלקיוטויציעו מרק ראמן ירקות על בסיס ציר עוף.

מרק חומוס של הקוסם
מרק חומוס של הקוסם|צילום: איתמר גינזבורג, יחסי ציבור

במקסיקנהיגישו מרק טורטייה מקסיקני מבוסס ציר עגבניות, פלפלים קלויים, עוף מפורק, בצל מטוגן וכוסברה שיוגש עם קרוטוני נאצ'וס וקוביות אבוקדו ובדוכןהרוטיסרייכינו לכבוד הפסטיבל מרק וישיסואז על בסיס תפודים, כרישה וציר עוף. במזללתטנדוריגישו מרק גולאש הונגרי קלאסי ורחלתכין לכן מרק ארטישוק ירושלמי. בשפכטליציעו מרק חמוסטה עם גיוזות חמוסטה ממולאות בשר, בארקפהישמחו למזוג לכם מרק אפונה קטיפתי. בפסטה פיוריימתין לכם מרק עגבניות איטלקי ובדוכןאלוההיכינו מרק קארי ירוק עם גזר כרישה ואננס.

התרומה ללקט ישראל לא תצא רק מהמרקייה החברתית של אהרוני ושני; 2 שקלים ממכירת כל מרק בדוכני שרונה מרקט במהלך היומיים של הפסטיבל יועברו גם הם לטובת לקט ישראל.

קובה חמוסטה של מנאל
מרק קובה חמוסה של מנאל|צילום: איתמר גינבורג, יחסי ציבור

נתון קצת קשה אבל חשוב שתכירו אותו: ישראל נמצאת במקום השני בכמויות המזון המושלכות לפח מבין מדינות ה-OECD. על פי דו"ח של לקט ישראל, ארגון הצלת המזון הלאומי, היקף אובדן המזון בישראל נאמד על כ-2.6 מיליון טונות בשווי של כ-23.1 מיליארד שקל בשנה, המהווים 37% מהיקף ייצור המזון בישראל. ונחשו מה? 50% מהיקף המזון הוא בר הצלה, כלומר, ראוי למאכל. אז הנה עכשיו יש לכם הזדמנות לעשות משהו בנידון ולקחת חלק בניסיון לצמצם את הבזבוז.

שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב, יום חמישי 30/1: 12:00-20:30; יום שישי 31/1: 10:00-15:00. לפרטים נוספים: 03-6242424

מצאתם טעות לשון?