אוכל
חדשות האוכלכל מה שמעניין בקולינריה הישראלית

טעמנו את סיגר השווארמה המדובר של לונא הנצרתית

צוות "חי בלילה" נסע צפונה כדי לנסות את הסיגר של מסעדת לונא, ומצא שאם עד עכשיו היו מיליון סיבות קולינריות לנסוע לנצרת - עכשיו יש מיליון ואחת. הכירו את מסעדת הקניון שהיא הכי לא מסעדת קניון שיש, שמגישה אוכל מסורתי אבל יודעת גם לקרוץ לצעירים

ריטה גולדשטיין|חי בלילה| פורסם 06/01/2007:09

נצרת היאאחת מהערים הטעימות ביותר בישראל, על כך אין ויכוח. יש בה עולם שלם של טעמים, חומרי גלם, מאפיות, בתי ממתקים, אוכל רחוב ומסעדות. אחד המקומות החדשים והמסקרנים יותר בעיר הוא מסעדתלונא, שפועלת אומנם במרכז מסחרי, אבל הנוף הנשקף ממנה, של העיר כולה, משכיח במהירות את קיומו של הקניון שמתחת. למעשה מדובר בדבר הרחוק ביותר שאפשר לצפות לו ממסעדת קניון שגרתית.

צוות "חי בלילה" הגיע למקום כדי לדגום את אחת המנות המסקרנות ביותר בתפריט, שהיא למעשה מפגש של שתי מנות איקוניות - סיגר במילוי שווארמה. על הדרך שמע מלונא את הסיפור שמאחורי המנה, שנולדה כדי לתת מענה לדור הצעיר תאב הריגושים, על הקשיים לנהל עסק בנצרת כאישה ועל מסורת הבישול הנצרתית ארוכת השנים שבאה לידי ביטוי במסעדה.

לונא פטיר באושטה (צילום: לונא זרייק, יחסי ציבור)
קינוח בלונא. בהחלט לא מסעדת קניון שגרתית|צילום: לונא זרייק, יחסי ציבור

מלבד מנת הסיגר ניסינו גם עלי גפן דקיקים ומצוינים וקציצות קבב עגולות שמוגשות עם תמרים יבשים ומי ורדים, וטעמנו את מנת הקינוח העשירה אושטא - קרם גבינה סמיך שמזכיר קאימק ומוגש עם שקדים ועם ריבת משמשים מקומית מיוחדת שמכינים במקום.

ואיך הסיגר? מדובר בשילוב מעולה בין דף סיגר פריך שעשוי נהדר למלית עוף בתיבול של עמבה טובה, שאומנם מתקשרת עם שווארמה אבל עדיין רחוקה ממנה מאוד. השוס האמיתי במנה הוא איולי סומאק חמצמץ שבו טובלים את הסיגר, שמקפיץ את כל הסיפור למעלה. בקיצור, בביקור הבא שלכם בנצרת כדאי שתשקלו לשלב בסיור בעיר גם את הקניון, לא בשביל הקניות אלא בשביל הארוחה.

לונא. קניון ביג פשן, נצרת. 053-6110353