השגנו את הדמפלינגס שטיקטוק מתחרפן מהם
כל טיקטוק מדבר על הגרסה הישראלית הכשרה לסופ דמפלינגס - שישיית דמפלינגס במילוי בשר, ירקות וציר מרק שמחממים כ-2 במיקרוגל ככה כמו שהם. אז מאיפה הם הגיעו, איפה משיגים גם ומה הטעם המתוכנן הבא? הנה כל התשובות


קשה לגלול בטיקטוק בימים האחרונים מבלי לשמוע על הסופ דמפלינגס (soup dumplings), וליתר דיוק - הסופ דמפלינגס הבשריים והכשרים של מותג דים סאם להבות חביבה, שמגיעים בשקית סגולה וקומפקטית. כל קופסה כזאת כוללת 6 יחידות כיסונים ועולה כ-29.90 שקלים (זהו לפחות המחיר שבו המוצר נמכר בחנות המפעל בו הוא מיוצר).
דים סאם להבות חביבה הוא מותג שפועל כבר למעלה מעשור. ב-2008 הקימו את המפעל בקיבוץ להבות חביבה שלושה אחים: דויד (דודי), עדי וגבי גבריאלי, ולא מזמן הם העבירו את המפעל לפארק תעשיות עמק חפר. המפעל מתמחה בעיקר בשוק המוסדי, ולמעשה רק אחרי הקורונה עבר לפעול גם בשוק הקמעונאי עם סדרת מוצרים קפואים להכנה בבית: אגרולים, באנים וגיוזות במגוון מילויים וטעמים. כמו כן, מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל האחים גבריאלי בעלי המותג גם דאגו לשלוח אספקה שוטפת של מוצריהם לבסיסי צה"ל השונים בהתנדבות מלאה.

שעתיים-שלוש וכל הקרטונים נגמרים
בשיחה עם בעל המפעל, דודי גבריאלי, הוא מסביר את המהלך כך: "זיהינו את טרנד הדמפלינגס בארצות הברית ולפני כמה חודשים התחלנו לפתח אצלנו במפעל את המוצר הזה, שנקרא סופ דמפלינגס. רק לפני כמה ימים התחלנו לשווק אותו ללקוחות הקיימים שלנו וזה פשוט התפוצץ. מגיעים אלינו לקוחות פרטיים מכל הארץ לחנות המפעל ופושטים על המקררים. מגיע קרטון ואחרי שעתיים-שלוש הכל נגמר. אנחנו מתגברים את הייצור אצלנו במפעל במטרה לספק את המוצר לכולם, אבל במקביל מקפידים לשמור על האיכות שלו".
אז במה בעצם מדובר? בניגוד למוצרים הקודמים של דים סאם להבות חביבה לדוגמת הבאנים והגיוזות - בשביל להכין את הסופ דמפלינגס אין צורך בכלי אידוי ייעודי. לפי הוראות ההכנה יש לגזור את אחת מפינות השקית, על מנת לאפשר לאדים להשתחרר ולהכניס למיקרוגל לחימום של 1:45-2:00 דקות (הזמנים עלולים להשתנות בין מכשירים שונים. ובכל מקרה - עדיף לחמם מעט מדי ובמקרה הצורך להוסיף לפעימה נוספת במיקרוגל). לפני שמוציאים מהמיקרוגל ממתינים דקה נוספת ואז גוזרים את המארז ומחלצים את המגש.

ואיך הטעם?
אחרי שחיפשנו את המוצר בעשרות חנויות (באתר החברה מופיעות הרשתות שמחזיקות במוצרי המפעל) בסביבת מגורינו הצלחנו להשיג שקית - והתוצאה לא הייתה מאכזבת - כיסונים עם בצק דקיק שמחזיקים בתוכם מרק וקציצת בקר מתובלת (אפשר ומולץ לאכול בביס - קודם דואגים לשאוב את המרק ואז לוקחים ביס מכל מה שנשאר). אימצנו את המלצת ההגשה והוספנו רטבי צ'ילי, סויה, סרירצ'ה וקצת עלי בצל ירוק וכוסברה קצוצים - זה ממש משדרג את כל העסק. ארוחה כיפית וקלה, פתרון סוגר פינה למי שאוהב מאכלים בסגנון אסייתי.
ומה לגבי תוכניות נוספות לעתיד? יש לנו בשורה מרגשת ומשמחת עבור קהל הצמחונים והטבעונים (ולא רק הם): הטעם הבא שכבר עובדים עליו במפעל הוא פטריות מוקפצות וכמהין עם ציר מרק.
לרשימת הרשתות והחנויות שמוכרות את מוצרי דים סאם להבות חביבה לחצו כאן.
