מסטייקים משובחים בלבד: המבורגרייה חדשה עושה כבוד לקציצה
סצנת ההמבורגרים בארץ רותחת, וכל מקום מנסה להמציא את הקציצה מחדש: עם תוספות, עם רטבים ועם לא מעט גימיקים. אבל שום דבר לא הכין אותנו למה שמצאנו באזור התעשייה של יבנה. הכירו את Y בורגרס, המבורגרייה כשרה שפתח השף גיא איסמאילוב, שהחליט שלקציצות שלו ייכנס אך ורק בשר משובח. התוצאה על הצלחת (או במקרה הזה, בתוך הנייר)


זוהי ללא ספק שעתם היפה של ההמבורגרים. רק סיפרנו לכם עלהמבורגרייה חדשהשפתח השף משה בדישי בפתח תקווה, והנה חדשות משמחות נוספות עבור אוהבי המנה הכל אמריקאית הזו. רוב המקומות מחפשים למשוך את הקהל עם איזה וו אטרקטיבי, לרוב בתחום התוספות, ועם לא מעט גימיקים. כי בינינו, הקציצה היא קציצה והבקר הוא בקר, הרבה אין מה לחדש. יש המבורגריות שמאמצות ז'אנר מסוים, למשל המבורגר מינימליסטי כמו שאפשר למצוא בקאלטבאשדוד ובדנוורבכפר סבא. יש גם המבורגר של הקצבים כמו זה שלג'אגרבקריית אונו, מי שהולך על תפריט ענק עם המבורגרים בכל וריאציה אפשרית (כמו הצ'נטרובחדרה) ויש כאלה שבאמת מחפשים להמם ומגישים את הקציצה בתוך רוטב, כמו מי מה מו למשל.
אבל קציצוץ כמו שעושים ב-Y בורגרס החדשה ביבנה (קניון קרסו, לשעברG,שבאזור התעשייה), עדיין לא טעמנו במחוזותינו: את הקציצות כאן מכינים מסטייקים. כן כן, במקום ללכת על בשר טחון יחסית זול, הקציצות עשויות מהנתחים הכי מובחרים שיש שרק משוגעים לדבר יטחנו להמבורגר. שפונדרה שמנה, נתח קצבים, נתחי אנטריקוט מבקר הולשטיין מפוטם בגידול מקומי - אלה מתערבבים כאן עם לא מעט שומן והופכים לקציצות סוגה עילית. בחדר מיוחד במקום עומד אדם אחד ובתנועות מדיטטיביות מוציא את הבשר מהמטחנה ומקבב אותו לקציצות עגולות, ומשם למכשיר שמועך אותן להמבורגר.
התוצאה היא המבורגר כל כך ג'וסי, שהוא נמס בשנייה שהוא נוגע בחיך. לא צריך ללעוס, והוא נעלם תוך 3-4 ביסים, משאיר אצבעות שממהרים ללק. המנות פה לא רק עסיסיות, אלא גם טעימות בצורה לא רגילה. בכל זאת, מדובר בבשר שבדרך כלל מוגש על הצלחת בתור סטייק. אז הלחמנייה עשירה ומלאה טעמי בשר, והקציצה נקייה כמעט לחלוטין מתיבול שמפריע להתמקד בעיקר.

Yבורגרס הוא המבורגרייה פונקציונלית. יש דלפק הזמנות, מאחוריו מטבח וחלל הושבה. ביום שני בשעה צהריים כל השולחנות והכיסאות היו מלאים, וליד כל שולחן המתינו הסועדים הבאים בתור שארבו למקום הבא שיתפנה. ליד הדלפק השתרך תור של 15 לקוחות שחיכו להזמין. מראה כזה לא רואים בכל מקום, בטח לא באחד בספטמבר, בטח לא באזור תעשייה ביבנה רק אחרי שהגיעו ההמבורגרים (וכלתי על הספסל בחוץ), הבנתי את מהות המהומה. כי באמת כזה עוד לא טעמתי.


התפריט פונקציונלי כמו המקום עצמו. יש המבורגרקלאסי(59 שקלים לארוחה);סמאש בורגרעם 2 קציצות במשקל 100 גרם כל אחת וצ'דר טבעונית (69 שקלים לארוחה); המבורגראמריקאיעם ביצת עין וקרם שום קונפי (67 שקלים לארוחה); המבורגרספרדיעם בצל מוחמץ ורוטב ספרדי חריף (69 שקלים לארוחה);ארגנטינאיעם אסאדו ודבש (79 שקלים לארוחה) וצרפתיעם כבד אווז וריבת בצל (89 שקלים לארוחה). כולם נארזים בלחמניית בריוש אוורירית עם ירקות טריים ומלפפון חמוץ בכבישה ביתית. הארוחה כוללת צ'יפס וגזוז, וגם ההגשה כאן לא שגרתית - ההמבורגרים מגיעים ארוזים בשקית נייר.

יש פה גם קראנצ'י צ'יקן, כנפיים, צ'וריסוס ונקניקיות של אלן טלמור, אבל אני ממליצה לטעום אותם רק אחרי שניסיתם את כל ההמבורגרים, שהם לב ליבו של המקום.
השף גיא איסמאילוב, אחד ממקימי רשת פורט 19 ופירק את הבשרים המצוינים של קצביית סוד הבשר, אחד ממוסדות הבשר המצוינים בארץ, פתח את Y בורגרס יחד עם חבר ילדות, גל מחלב. הם מכירים מהגן, בני 31, ושניהם מילואימניקים שעשו מאות ימים בעזה מאז ה-7 באוקטובר. את המיתוג הסגול של המקום הם בחרו כי שירתו יחד בגבעתי. בינתיים, הם חולמים להפוך לרשת.
יחד עם איסמאילוב יש 3 עובדי מטבח שמרכיבים את המנות בזמן שמחלב עוזר בדלפק ההזמנות, והדוד מקבב מעבר לקיר את הקציצות. נראה שיש פה חבורה של אנשים טובים שיודעים להכין המבורגרים מעולים, אז באמת שזה שווה קפיצה. מבטיחים שאת ההמבורגר הזה יהיה לכם קשה לשכוח.
Yבורגרס. בוויז: קניון קרסו יבנה. (צמוד להקישון 7).08-6323400. ראשון-חמישי 11:00-23:45, שישי 11:00-18:00, מוצ"ש-23:45. כשר