mako
פרסומת

יש טוסט אחר: ויטו רומנו מביאים לישראל את קונספט הגריל צ'יז סנדוויץ'

כשאדם נורמלי חושב על טוסט, יש לו תמונה מאוד ברורה בראש. עכשיו הגיע הזמן למחוק את הזיכרון הפשוט הזה ולהתחיל לדמיין את הגריל צ'יז סנדוויץ': מופת של שחיתות שכוללת לחם, חמאה ושלל גבינות נהדרות שמביאים את אמריקה הכי קרוב שאפשר לישראל

ריטה גולדשטיין
פורסם:
כריך גבינה מותכת
אושר זה דבר נזיל. ויטו רומנו|צילום: Shutterstock, shutterstock
הקישור הועתק

אחרינפלאות הפטיסרי הצרפתי במילוי גלידותבקרמרי דה ל'אקליירוהצ'יפס המושלםבצ'יפסטאר, כנראה שהגיע הזמן לעוד רשת חדשה ומושחתת שתזרוק את ספירת הקלוריות שלנו לכל הרוחות. הפעם מדובר בקונספט חדש של גריל צ'יז בר, שיביא לישראל וריאציות חדשות והיסטריות של טוסטים משודרגים.

המקום החדש, ויטו רומנו (Vito Romano), נפתח על ידי אנשי חיי הלילה אורי מנדלבאום (הבעלים של בר הספוטניק החדש בתל אביב) ואסף אבוטבול (המסעדן ואיש חיי הלילה מבאר שבע, אחד הבעלים של הבטי בר והספרייה בעיר). על הייעוץ הקולינרי אחראי השףיענקל'ה שיין, שבנה כאן תפריט שמבוסס על גבינות עם מבחר של קנלוני ולזניות, סלטים וכמובן כריכי הטוסט המשודרגים שנעשים על הפלנצ'ה ולשמם התכנסו.

נתחיל בהסבר הנדרש: מהו בעצם ההבדל בין גריל צ'יז סנדוויץ' לבין טוסט? "טוסט רגיל מכינים בטוסטר, כך שמפעילים לחץ על שני הצדדים, והוא בעצם זה שיוצר את הטוסט", אומר מנדלבאום. "הגריל צ'יז סנדוויץ' הוא כריך שמבוסס ברובו על גבינות ומטוגן בחמאה על הפלנצ'ה, וכך מתקבל הקראסט, וגם הטעם של הלחם הוא שונה לגמרי. בסופו של דבר מדובר בסנדוויץ' שברגע שטועמים אותו, מבינים שהוא הרבה יותר מסתם עוד טוסט".

ברחבי ארה"ב קיימים לא מעט מקומות שמצטיינים בקונספט המושחת הזה, ובימים אלה מנסים מנדלבאום ואבוטבול להביא את הרעיון גם לישראל. הסניף הראשון של ויטו רומנו ייפתח ביום חמישי הבא (7.4) בכיכר דיזנגוף בתל אביב (במקום הסניף של פיצה עגבנייה שפעל במקום), והוא עתיד להיות פתוח 24 שעות ביממה (אחרי תקופת ההרצה, שבה יהיה פעיל בשעות מוגבלות). בתחילה יגישו כאן את הצ'יז סנדווויץ' רק בשעות הערב, ובשעות הצהריים יפעל המקום עם תפריט של בית קפה סטנדרטי.

עוד באוכל טוב:

כריך גבינה מותכת גריל צ'יז סנדוויץ'
הרעיון אמריקאי, הביצוע לגמרי ישראלי. גריל צ'יז סנדוויץ'|צילום: Shutterstock, shutterstock
פרסומת

"בשעות היום הוויטו רומנו הוא מקום בסגנון של בית קפה אירופי שמשקיף על כיכר דיזנגוף, ובערב הוא יהפוך לבר שאפשר לשתות בו קוקטיילים מעולים או בירות", מספר מנדלבאום על הבייבי החדש שלו. "הרגשנו שיש איזה ואקום ברחוב דיזנגוף בכל הקשור ל'אוכל לילי', ורצינו לפתור את זה. יש באזור המון בליינים, אבל מעט מקומות לאכול בהם בשעות הקטנות".

מלבד לזניות וקנלוני שמייצרים במקום ומגוון ברוסקטות מיוחדות (כמו ברוסקטה עם ממרח פורל מעושן וברוסקטה עם כבד אווז), תמצאו ברומנו גם מילקשייקים מושחתים ושישה סוגים שונים של כריכי גבינה מותכת על בסיס שלוש גבינות: גאודה, מוצרלה וצ'דר, יחד עם תוספות שונות. יש כאן, למשל, גריל צ'יז סנדוויץ' עם מוצרלה, צ'דר, אמנטל, שינקן, עגבנייה, פורטובלו, בייקון וביצה עלומה; גריל צ'יז סנדוויץ' עם מיקס גבינות ואספרגוס וגריל צ'יז סנדוויץ' עם גבינות ודגים. מחירי המנות ינועו בין 20 ל-42 שקלים למנה, וכל המנות יוגשו בכלים מתכלים לשימוש חוזר ועל פלייסמנטים מיוחדים.

ויטו רומנו- Grill Cheese & Coffee Bar. בן עמי 13, כיכר דיזנגוף, תל אביב. ראשון-שבת 24 שעות ביממה. לא כשר.