אמאיה: מסעדת שף חדשה וכשרה ברחובות
עוד ועוד שפים מבינים בחודשים האחרונים שתל אביב היא ממש לא האופציה היחידה למסעדות שלהם, ועכשיו הגיע תורה של עיר המדע רחובות. אז הכירו את אמאיה – מסעדת שף כשרה חלבית, של שף שהתחיל את דרכו אצל מאיר אדוני, המשיך במסעדה מרוקאית משל עצמו ועכשיו מתכוון להראות לאזור השפלה מה הוא יודע


אחת המגמות המבורכות בשוק המסעדנות המקומי בימים אלה היא הבחירה של שפים לפתוח עוד ועוד מסעדות חדשות דווקא מחוץ לתל אביב. השף עמוס שיאון פתח את26.8בגליל, וסיפרנו לכם גם עלאדלבנתניה ועלפלאסרהחדשה של השף אביב משה באשדוד. עכשיו מגיע תורה של רחובות, שחוגגת גם היא מסעדת שף חדשה.
במטבח של מסעדת אמאיה החדשה תמצאו את השף דודו בן אבו שפתח את המסעדה יחד עם האחים מתן ושלום בן ארוש. בן אבו שהתחיל את דרכו אצל מאיר אדוני, אחר כך היה שף באווה ספי ובפרויקט סנס, וגם הקים מסעדת שף מרוקאית על שם סבתו והיה השף של מסעדת נינה ביאנכה. באמאיה הוא רוקח את הפרשנות האישית שלו לאוכל עונתי עם השפעות עדתיות.

AMAYA בלטינית היא "מקום גבוה" או "קצה", ולשם בדיוק מכוון בן אבו. החלל של המקום מעוצב בהשראת הטבע (מה שנקרא "אסתטיקה אורגנית") והתפריט מבוסס על דגה טרייה וירקות עונתיים שמטופלים בהתססה, שימור ובישול איטי, תוך הקפדה על שימוש בכל חלקי הדג והירק מתוך ראייה אקולוגית של המטבח.
בין המנות בתפריט תמצאו לחם שושנים מדופף בחמאה חומה עם משוואיה, קרם חציל ולאבנה (44 שקלים);גראטן של סלקים עם בר בלאן של בורשט, שמנת וחזרת; פלמידה כבושה עם ויניגרט ירוקים, אבקת זיתים ושמנת חמוצה מוגשת על לחם בליני (78 שקלים); טונה אדומה עם איולי צ'ילי מותסס, מלפפון ארומטו וכוסברה, על קרקר מלח ים לצד גלידת יוזו (88 שקלים); טורטליני מנגולד וגבינות עם "סקאלופ" קולרבי, קרם שורש סלרי, ציר חמוסטה, חמאה וקליפת לימון מגוררת (95 שקלים); וטונה בלו פין עם דמי גלאס ירקות שרופים, שאלוט צרוב וצ'יפס שאלוט (195 שקלים).


תפריט הקוקטיילים נבנה בשיתוף פעולה בין השף למיקסולוג גבי גרשטור, וגם אותו מאפיינים עונתיות, יצירתיות ושימוש בחומרי גלם לא שגרתיים. בין הקוקטיילים: ג'ין עם עגבניות מזוקקות, וויסקי בחמאה חומה עם פופקורן ואוזו עם קליפות אננס.
AMAYA. המדע 1, רחובות, 077-9859373. ראשון-רביעי 18:00-24:00, חמישי 18:00-01:00, מוצ"ש-01:00. כשר חלבי