מסעדת מול ים בתל אביב נשרפה
בשורה קשה לעולם המסעדנות הישראלי: מסעדת מול ים נשרפה כליל אתמול (רביעי) בלילה. זו הפעם השנייה ששריפה מכלה מסעדה הנמצאת בבעלות משפחת מחרובסקי



קצת יותר משנה חלפה מאז עלתה בלהבות מסעדת פיר 23 של משפחת מחרובסקי בנמל תל אביב. אמשהתחוללה שריפת ענקגם במסעדת הדגל היוקרתית והמוכרת יותר של המשפחה, מסעדת מול ים, הממוקמת בצמוד אליה בנמל תל אביב. לפנות בוקר הצליחו מכבי האש להתגבר על האש.
על פי בדיקות ראשוניות במצלמות האבטחה ועל פי נתוני מכבי האש, הסיבה לשריפה היא קצר חשמלי במקפיא קונדיטוריית המסעדה. מול ים, הקיימת משנת 1995 ועומדת בחוד החנית בסצנת המסעדנות העילית בישראל, נהרסה כליל, אך לא היו אבדות בנפש. נזכיר כי השערות המשטרה באשר לנסיבות השריפה של מסעדת פיר 23 נעו גם הן סביב קצר חשמלי או הצתה.

עוד באוכל טוב:
רק בקיץ האחרון פיר 23 חזרה לפעילות, אחרי של שיפוץ מאסיבי. עדיין לא ניתן לדעת כמה זמן ייקח עד שמול ים תשתקם. "בשלב זה אנו פועלים על מנת להעריך את הנזקים בזריזות", אומרים שלום ובן מחרובסקי, מבעלי המסעדה. "אנו, בשיתוף צוות המסעדה, עושים הכל על מנת להשיב את המסעדה לפעילות בהקדם האפשרי לאחר תיקון הנזקים ושיפוץ".
מול ים נמצאת במקום השלישי בדירוג המסעדות הטובות בארץ, על פי דירוג אתרטבלת המבקריםהמשקלל ביקורות של מבקרי מסעדות ישראליים, ומדריך גו מיו הישראלי זיכה אותה בציון הגבוה ביותר במשך חמש שנים ברציפות. כמו כן, המסעדה הוכתרה כאחת מ-144 המסעדות הטובות בעולם על ידי המדריך הצרפתי Les Grandes Tables du Monde ושמה אף הוזכר כמסעדה המגישה את הלובסטר הטוב בעולםבפרק של "המשרד"האמריקאית. מול ים גם הוכתרה גםכמסעדה היקרה בישראלעל פי דירוג פורבס. לפני כשלוש שנים הוציאה המסעדהספר בישול מרהיב, שחלקו אנציקלופדיה לדגים ופירות ים וחלקו השני מלא במתכונים מהמסעדה, שנקווה שנזכה לאכול אותם שוב, ולא בגרסת המטבח הביתי שלנו.