mako
פרסומת

רומיה: חצר היין החדשה בתל אביב היא כל כך סודית, שהכי קל לפספס אותה

ההמלצה שלנו: אם אתם כבר בשוק הכרמל, תשקיעו את האקסטרה שיטוט ותנו קפיצה. על האוכל אחראי עידן פיינבורג המוכשר מפיתה פנדה המצוינת, ובין הבעלים הנוספים יש עוד דמות מוכרת, שיוצא לכם לפגוש הרבה בשבועות האחרונים

לין לוי
mako אוכל
פורסם:
רומיה, תל אביב
רומיה, תל אביב|צילום: עוז צחובי, יחסי ציבור
הקישור הועתק

התחדשות הקולינרית של שוק הכרמל לא פוסקת, והוא ממשיך להוות מוקד עלייה לרגל גם על רקע סצנת האוכל הרוויה של תל אביב. לצד דוכני אוכל רחוב שצצים בשוק כמו פטריות אחרי הגשם פועלות בסמטאותיו גם מסעדות מסקרנות המתכתבות עם הווייב המשוחרר והלא מעונב, כמושפוימבית M25 שעליה סיפרנו לכם לא מזמן. לאלה מצטרף עכשיו מקום בשם רומיה, שמביא לשוק את הקונספט בעל השם המפתה "חצר יין סודית". מאחורי רומיה עומדים עידן פיינבורג, הבעלים של דוכןפיתה פנדההמפורסם, שאחראי על הפן הקולינרי במקום החדש, יקב טוליפ וחברת הבת שלו "אדום כהה" שאחראים על האלכוהול וחברת ג'ירפה של נדב מנדלסון - אותו נדב שמככב בימים אלה על המסך שלכם בתוכנית "הקבוצה" - שעושה סיורי אוכל בשוק.

רומיה קרויה על שם סבתו של אביב עמרני, שעשה את השיפוץ והעיצוב של בר היין הממוקם בחצר שהייתה בבעלות הסבתא בשנות ה-20 של המאה הקודמת, ואז פעל בה שוק דגים קטן. אל החצר החבויה הזו שאת עיצוב הפנים שלה עשה עוז צחובוי, נכנסים מרחוב הכרמל 15, אבל כדי למצוא אותה תצטרכו להתאמץ קצת. במקום יחכו לכם בר מעץ ופינות ישיבה - הגרסה הקלילה והמגניבה של בר היין הקלאסי אם תרצו, שכולם ירגישו בה בבית. המקום מדבר ים-תיכונית עממית ושכונתית, ומשלב יינות מהעולם הישן וכאלה מהעולם החדש יחד עם קולינריה שמדגישה את הים התיכון עם השפעות מכל האזור.

רומיה
רומיה|צילום: עוז צחובי, יחסי ציבור
נדב מנדלסון
כן כן, נדב הזה|צילום: מתוך "הקבוצה", קשת 12

תפריט האוכל שורשי ומחובר להיסטוריה של כרם התימנים, והוא עתיד להתחלף אבל להקפיד להדגיש את העונתיות. יש בו הרבה ירקות ודגים, ובין המנות בו תמצאו קישוא בציר ירקות עם קרם יוגורט וקראמבל פיתה, פסטה קישואים, דג ביוגורט חם עם סומאק ופריקי וטרטר דניס עם שמנת חמוצה על לחוח ושושברק (45-79 שקלים למנה). יש גם מגש פתיחת שולחן שכולל פסיפס קולינרי מרתק עם היילייטים מפתיעים כמו פקיילה, פיצוחים בתיבול מיוחד, דברי מאפה מהמטבח התימני וחציל שרוף.

בתקופת ההרצה המקום יהיה פתוח בימים שלישי-חמישי בשעות הערב ובימי שישי בצהריים, ואם להאמין לשמועות בימים הבודדים שהוא כבר פתוח - תוסס שם באופן מיוחד.

ואם באוכל של פיתה פנדה עסקינן - הזדמנות טובה לעדכן שהסניף שבבניין הצ'ק פוינט (רחוב הסוללים 5 בתל אביב), שהיה מיועד לרק לעובדים, פתוח עכשיו לקהל הרחב ויפעל במשך חצי שנה במתכונת פופ אפ.

רומיה, הכניסה דרך הכרמל 15, תל אביב. 054-3929299

מצאתם טעות לשון?