mako
פרסומת

קרב הקרבות: מה יותר טעים במחניודה, שיקשוקית או פולנטה?

במסעדת מחניודה הירושלמית, שנבחרה כחביבת הקהל של ישראל, יוצאות מהמטבח מדי יום עשרות מנות שיקשוקית עם פיתה חרוכה ופולנטה בצנצנת עם ריח משכר. יצאנו להכריע מי מהמנות שהפכו למיתולוגיות היא הטובה ביותר, ועוד יותר חשוב - מה הסוד שלהן

ריטה גולדשטיין
פורסם:
הקישור הועתק

את מסעדת מחניודה אין לנו שום צורך להציג בפניכם. אתם הרי בחרתם בה כמסעדה הטובה בישראל. לכן, ממש אי אפשר לעשות פרויקט על מנות ויראליות ומומלצות בארץ בלי לפקוד את אחד המקומות הכי רותחים בירושלים, וזה שכנראה הצליח להפוך את השוק ההומה הזה להצלחה שהוא היום.

הגענו למחניודה כדי להכריע אחת ולתמיד איזו מהמנות הוויראליות כאן היא הטעימה ביותר- האם הפולנטה המושחתת שמוגשת בצנצנת (46 שקלים) או השיקשוקית - מחבת קבב טלה מפורק עם טחינה, פסטו ואריסה (54 שקלים)?

מחניודה - פולנטה
אז מה אתם אומרים שיותר טעים? | צילום: יעקב הררי, mako אוכל

אחרי שהכנו את שתי המנות ולמדנו את הסודות של המתכונים מאחוריהן (כלומר, את אלה שהסכימו לגלות לנו), מבחן הטעימה הצביע על מנצחת חד משמעית אחת והיא השיקשוקית. מדובר במנה שמצליחה להביא את הטעמים הכי ירושלמיים שיש - בשר עסיסי, עמבה, טחינה, ופיתה מעולה. גם הפולנטה היא מנה שאי אפשר לקחת ממנה את כל הטוב שבה - עשירה, מנחמת ועשויה היטב - אך בפעם הבאה שאנחנו נגיע לירושלים, אנחנו נלך על השיקשוקית. חושבים אחרת? ספרו לנו.

מחניודה. באר יעקב 10, ירושלים. 02-533-3442. לא כשר