mako
פרסומת

הייתם טועמים את הקריספי צ'יקן הוויראלי הזה?

בטיים סקוור בניו יורק אפשר לרכוש כריך קריספי צ'יקן די חדש וככל הנראה טעים במיוחד, בדוכן של שני שפים בעלי כוכבי מישלן שמן הסתם יודעים מה הם עושים. אז למה הם החליטו להשאיר את הרגל של התרנגולת משתלשלת מהכריך? לא לגמרי ברור, אבל זה בהחלט תפס

לין לוי
mako אוכל
פורסם: | עודכן:
כריך קריספי צ'יקן של בירדבוקס
כריך קריספי צ'יקן של בירדבוקס | צילום: צילום מסך מעמוד היוטיוב Jack's Dining Room
הקישור הועתק

אם עד לפני כמה שבועות חשבנו שקולה עם מיץ של חמוצים זה זוועה, הנה הגיע טרנד חדש והראה לנו שעוד לא ראינו כלום. והיופי (או הכיעור) הוא שאפילו בלי לטעום את המנה - אפשר להתחלחל ממנה עד העצמות. זה מה שכריך שיוצאת ממנו רגל של תרנגולת יכול לעשות.

בירד בוקס
בירד בוקס | צילום: צילום מסך מעמוד הטיקטוק Jack's Dining Room

הקריספי צ'יקן סנדוויץ' של בירד בוקס (Birdbox) הוא הסנסציה החמה שמכינים במתחם גוסט קיטצ'ן קטן ולא חינני בטיים סקוור בניו יורק. המקום נפתח ביולי האחרון ומי שביקר בו ממליץ ללכת על טייק אוויי. את המקום פתחו השפים כריסטופר בליידורן (Christopher Bleidorn) וארטי שטי (Aarti Shetty), הבעלים של מסעדת המישלן Birdsong מסן פרנסיסקו, שדוגלת בשימוש בטכניקות של בישול באש חיה. המנה עם הטופר המזדקר הוגשה לראשונה במסעדה ב-2021, ובקיץ האחרון הגיעה לניו יורק והפכה עד מהרה למנה סופר ויראלית.

כריך הקריספי צ'יקן הזה הוא בעצם לחמנייה שבתוכה ירך ושוק של עוף מטוגנות בטמפורה (ללא עצמות), שאליהן נותרה מחוברת הרגל של התרנגולת. האם יש לזה ערך קולינרי? לא ולא, השף מודה שהמהלך הדוחה למדי הזה נועד בעיקר למשוך לקוחות, וזה כמובן הצליח. התגובות לא איחרו לבוא, והטלפונים נשלפו לתעד.

פרסומת

המנה נקראת Claude the Claw ועולה 19 דולר, ואחרי שכמות ההזמנות הייתה כה גדולה שהצוות לא הצליח להתמודד איתה, המקום נאלץ לסגור את האפשרות להזמנת אונליין - אז אם דחוף לכם לנסות את המנה בעצמכם תצטרכו להגיע לניו יורק. 

אז מה אתם אומרים, הייתם טועמים את הסנדוויץ' הזה?