mako
פרסומת

איך ממשיכים מכאן? הכירו את קרואסון הכנאפה של אלחנן

המסע שלנו אחרי המנות הוויראליות בישראל ממשיך בכל הכוח, והפעם אנחנו מגיעים לקיבוץ משמרות כדי לפגוש את השף לשעבר והאופה בהווה אלדד שמואלי. באלחנן, המאפייה הצפונית המטריפה שלו, מגיש שמואלי את אחד המאפים הכי מיוחדים בישראל, ואחרי ביס קטן ממנו גם אנחנו נופלים מעולפים

ריטה גולדשטיין
פורסם:
הקישור הועתק

אנחנו לא עוצרים לרגע וממשיכים לאכול את ישראל עם המנות הכי ויראליות בארץ. הפעם החלטנו להצפין מעט, והגענו לאחת המאפיות המסקרנות ביותר בישראל: מאפיית אלחנן בקיבוץ משמרות. מאחורי המקום הזה עומד השף אלדד שמואלי, שהוביל כמה מהמסעדות הטובות והטרנדיות ביותר בארץ (ועבד עם שפים כמו אייל שני ורן שמואלי) עד שהחליט לנטוש את המטבח לטובת אובססיית האפייה שלו.

באלחנן, שקרויה על שם אביו של שמואלי, תמצאו תפריט שלם שמבוסס על לחמים - או יותר נכון על לחמי מחמצת מטריפים, שמוכנים במקום בטכניקה מיוחדת - וגם המון מאפים צרפתיים עתירי חמאה. למרות כל הכיף הזה, אנחנו הגענו בעיקר כדי לטעום את המנה הוויראלית ביותר במקום: קרואסון הכנאפה (19 שקלים) - שילוב מושחת בין הקרואסון הצרפתי לכנאפה הערבית.

הקרואסון המופלא הזה כולל גבינת ג'יבנה שנעשית בכפר סמוך למשמרות, הוא מצופה בפיסטוקים נהדרים, ולאחר האפייה שוחה במי ורדים מתקתקים להענקת אותו טאץ' כנאפה מוכר. התוצאה? מאפה שלא דומה בכלל לקרואסון קלאסי, עשיר להחריד וטעים בטירוף, שמצליח להיות לא מתוק מדי כי הגבינה מעט מלוחה. בקיצור, השילוב המושלם בין צרפת ללבנט.  

אלחנן תרבות לחם. משמרות. 04-8838200. כשר