mako
פרסומת

במקום עלמה של רושפלד: מסעדת דגים ופירות ים חדשה לשף אוסמה דלאל

אחרי שתוך זמן קצר הפכה מסעדת דלאל העכואית לקונצנזוס, ואז נאלצה לסגור בעקבות המצב הבטחוני, השף אוסמה דלאל חוזר ובגדול. מאייר, המסעדה החדשה שלו בלב תל אביב, מתכוונת להביא את אותה בשורה עכואית שמשלבת בין מסורת ערבית למודרניות ים תיכונית. אנחנו? כבר לא יכולים לחכות

ריטה גולדשטיין
פורסם:
אוסמה דלאל, מסעדת דלאל
מסעדת דלאל | צילום: דרור ארצי, יחסי ציבור
הקישור הועתק
אוסמה דלאל, מסעדת דלאל
צעיר, כובש ומוכשר. דלאל | צילום: דרור ארצי, יחסי ציבור

התלהבות תקשורתית כמו זאת שהייתה סביב מסעדת דלאל של השף הצעיר אוסמה דלאל בעכו היא מחזה די נדיר במחוזותינו. לא רק כי מדובר במסעדה קטנה וצנועה של שף עלום שם יחסית, אלא בעיקר כי דלאל הייתה סוג של קונצנזוס מיומה הראשון - מקום שהיווה הבטחה גדולה ופוטנציאל להתפתחות קולינרית מרתקת.

אלא שהמסעדה לא הספיקה לקיים את ההבטחה. באוקטובר האחרון נסגרה דלאל בעקבות מהמצב הביטחוני שהביא לקריסתם של עסקים רבים. לאחר הסגירה המצערת הוריש דלאל את המקום (עמוק בתוך הבזאר הטורקי בעכו) לקרוב משפחתו, שמפעיל בו את מסעדת מעדלה הסימפטית. דלאל עצמו הכריז על מעבר לליגה של הגדולים ועל כוונה לפתוח מסעדה חדשה בתל אביב.

מסעדת דלאל
הפכה מהר מאוד לקונצנזוס. דלאל בעכו | צילום: מסעדת דלאל

עכשיו, למעלה מחצי שנה מאז נסגרה הפנינה העכואית שלו, המעבר סוף סוף קורם עור וגידים. בעוד מספר שבועות, אחרי שיפוץ נרחב, יפתח דלאל את המקום החדש שלו במרכז בתל אביב. הלוקיישן המיועד הוא מלון הבוטיק עלמה, שבו פעלה קודם לכן מסעדת עלמה היוקרתית של יונתן רושפלד. במקום, שייקרא מאייר (MAIARׂ, "מגיש האוכל" בערבית), על שם בת זוגו של דלאל, מתכנן השף להביא את הגרסה שלו למטבח העכואי שהכיר לנו בדלאל, אבל בלב לבה של העיר הלבנה.

עוד באוכל טוב:

פרסומת

סשימי צנוברים מאייר אוסמה דלאל
מביא את המטבח העכואי ללב תל אביב. סשימי דג ומקפא צנוברים במאייר החדשה | צילום: אוסמה דלאל, יחסי ציבור

קישוא ממולא מאייר אוסמה דלאל
קישוא ממולא צוואר טלה על יוגורט הל וזעפרן. המטבח של מאייר | צילום: אוסמה דלאל, יחסי ציבור

מאייר (MAIAR). יבנה 23, מלון הבוטיק עלמה, תל אביב. 03-9017652. לא כשר