mako
פרסומת

המרק שאתם צריכים להכיר החורף הזה, ובכלל

מסעדה חדשה מצטרפת לסצינה הקולינרית בשוק תלפיות החיפאי, והיא מתמקדת בעיקר במרק הפו הווייטנאמי, אבל לא רק! תמצאו שם תפריט רחב של יינות ושמפניות, ועוד מעדנים וייטנאמיים כמו דים סאם ולחמניות באן במילויים שונים. כמה כיף שיש עוד תירוצים לנסוע לחיפה

ריטה גולדשטיין
פורסם:
פו 26 חיפה
פו 26 חיפה|צילום: ירין מנצור, יח"צ
הקישור הועתק

גם ישראלים שמעולם לא ביקרו ביפן למדו בשנתיים החולפות מה זה מרק ראמן. בעקבות הפופולריות של האוכל היפני בקרב הישראלים, גם מטבחים של מדינות אחרות במזרח הרחוק מקבלים בארץ תנופה (גם אם קטנה יותר), וכעת הדגש עובר ממרק הראמן למרק הפו הווייטנאמי, שמקבל את הצ'אנס שלו לנצוץ, והפעם בחיפה.

זה קורה במסעדת פו 26, שנפתחה השבוע בשוק תלפיות בחיפה. את המסעדה פתחו איש היין אייל מנסור והשף גנה ליפשיץ, מתוך רצון לחבור לסצנה המתפתחת של שוק תלפיות, ולהצטרף למקבץ המסעדות שפועלות בו כמותלפיות, ופיצרייה תלפיותהאיטלקית. "אנחנו מאוד אוהבים את השוק ואנחנו מבלים פה הרבה", מספר מנסור, "בגלל השינוי שקורה בשוק והרוח החדשה הצעירה שנכנסת לכאן, החלטנו להיות חלק ממנה".

פו 26 משלבת בין שני העולמות של הבעלים - גנה על הצד של המטבח, בו פיתח בחודשים האחרונים מבחר רחב של צירים למרק הפו הוויאטנמי עד שהגיע לנוסחה המדויקת של מה שהוא מחפש; ואייל על הצד של היין, שהוא חלק מהותי לא פחות מהמקום, עם מבחר רחב של יינות (בדגש על ריזלינגים שונים שהולכים טוב עם האוכל) בכוסות וכן שמפניות, שיוצעו בתפריט במטרה להתנסות כמה שיותר.

מסעדת פו 26 דים סאם חיפה
דים סאם במבחר מילויים|צילום: ירין מנצור, יח"צ
מסעדת פו 26 חיפה
פו 26 בחיפה|צילום: ירין מנצור, יח"צ

"אנחנו מאוד אוהבים את מרק הפו הווייטנאמי, ולמרות שיש המון מקומות בארץ של ראמן, אף אחד לא פתח מקום שמוקדש לפו", מסביר מנסור, "אז החלטנו לעשות את זה, ומבחינתי זה מרק שאפשר לאכול ולשתות אותו גם בקיץ ב-40 מעלות חום. עשינו הרבה ניסויים של צירים בחודשים האחרונים כדי למצוא את הנוסחה הנכונה בדיוק של איזון בין מרק קליל מצד אחד, אבל מאוד עמוק בטעמים שלו. המקום שלנו התחיל מאהבה למנה הזאת ואז התגלגלנו לעוד דברים".

פרסומת

מרק הפו מוגש אחרי בישול של ציר הבשר על בסיס עצמות בין 12-20 שעות, ואז מצטרפים לחגיגה בשר מפורק, אטריות אורז ושלל עשבי תיבול (בהמשך תהיה גם אופציה צמחונית). מלבד המרק מציעים פה גם דים סאם עם מילויים כמו בקר, שרימפס ושוק אווז ולחמניית באן במילוי בקר מפורק. המחירים נעים בין 35-59 שקלים למנה ובקרוב יתווספו אפשרויות נוספות לתפריט.

כרגע פתוחה פו 26 בימים ב'-שבת בשעות 18:00-00:00 ובהמשך ייפתח המקום גם בשעות הצהריים.

פו 26. סירקין 26, חיפה. לא כשר

מצאתם טעות לשון?