השף ירון שלו מתוודה: הייתי מכור לקוקאין
השף של מסעדת טוטו מתוודה בראיון לידיעות אחרונות, שייתפרסם בסוף השבוע הקרוב, על השימוש בקוקאין, על הנסיבות שהובילו לאיבוד של מסעדת טוטו ועל חזרתו המרגשת

בראיון שיתפרסם מחר בידיעות אחרונות, מתוודה השף ירון שלו על השנה החולפת ואפופת השמועות שפקדה אותו. שלו מודה בראיון בשימוש בסמים קשים כמו קוקאין, שהובילו אותו לפרשת העזיבה הזכורה ממסעדת טוטו אותה הוביל, וכן לחובות עמוקים אליהם נקלע.

את הרגליו בשימוש בתרופות נגד חרדה כמו ציפרלקס וקלונקס חשף שלו גם כן בידיעות אחרונות כבר לפני כשלוש שנים. בזכות הקוקאין, הוא מסביר בראיון העדכני, הוא קיבל ביטחון עצמי וזה מה שהוביל אותו להתמכרות הרצינית.
"מישהו הביא לי באיזה בר, אמר לי לנסות" מספר שלו בראיון, "לקחתי, הרחתי. התחלתי לאהוב מאוד את הקוק, כי זה בעצם סיפק לי את מה שהיה חסר לי. ביטחון, לדעת פתאום איך לשבת מלא אנרגיה ולדבר בחדות בשיחה, לגשת לאנשים עם חיוך. קצת פחות להרגיש את הפחד שתמיד מלווה אותי. אבל זה בלוף. הפחד היה מגיע בלילות, כשהייתי לבד, ואז הייתי בוכה בלי הפסקה על מה שאני עושה לעצמי. וזה עוד לפני שהבנתי באמת עד כמה השימוש בסם פוגע בי. זה עלה לי הרבה מאוד כסף, עשרות אלפי שקלים לחודש. זה סם שגומר את כל מה שיש לך, ואז אתה לוקח הלוואה מהמסעדה, מקדים כל פעם את המשכורות שלך, נכנס לסחרור".
עוד באוכל טוב:
עלהפרידה המתוקשרת של שלוממסעדת טוטו בחודש מאי שנה שעבר נכתב בכל אמצעי התקשורת בארץ.הסיבה לפרידהבינו לבין הבעלים של המסעדה דאז, יובל שניר ודגן שחם, נותר מעומעם ולווה אף הוא בשמועות רבות אודות מצבו של שלו. כזכור, השניים הכניסו לתמונה לאחר העיזבה אתהשף מושיק רוט, שעזבבסופו של דבר, זמן לא רב לאחר כניסתו לתפקיד, לטובת חזרתוהמפתיעה של שלו לתמונה.

ההצלחה של שלו לשוב לעמדת כוח בטוטוהייתה בהחלט מפתיעה וגם על כך מספר שלו בראיון לידיעות אחרונות. לדבריו, החזרה למטבח המסעדה הייתה הדבר שעמד בראש מעייניו לכל אורך אותה תקופה שחורה. "זה הדבר היחיד שהחזיק אותי: איך אני חוזר למטבח שלי בטוטו, איך אני מראה לכל העולם, שכבר קבר אותי, שאני עדיין פה. אף אחד לא האמין שאני יכול, אבל בחלומות שלי ראיתי את יום הפתיחה מחדש. רק ידעתי שאני צריך להיגמל, שאני לא יכול לחזור כשהסמים בתוכי" מספר שלו לידיעות.
למרות סיפור ההצלחה האישי של שלו שהצליח להיגמל מהקוקאין, השימוש בסמים בקרב שפים ואנשים בסצינה הקולינרית בישראל עדיין רווח במיוחד ומהווהסכנה של ממש לתחום. השעות הארוכות, הלחץ הגדול והתחרות הכבדה, נותנים את אותותיהם בקרב העוסקים בדבר.
* הראיון המלא עם ירון שלו יתפרסם ביום שישי במוסף שבעה ימים בידיעות אחרונות.