mako
פרסומת

אבו מאהר: מסעדה ערבית מסורתית חדשה בנצרת

בני המשפחה שמנהלים את המסעדה הוותיקה ביותר בנצרת התפצלו, ואתם מקבלים מסעדה ערבית מסורתית חדשה, בסמיכות לדיאנא של דוחול. מי בא לקובה וכנאפה?

ריטה גולדשטיין
פורסם:
קובה מטוגנת
קובה מטוגנת | צילום: אימג'בנק / Thinkstock, Thinkstock
הקישור הועתק

חובבי האוכל הערבי המסורתי ישמחו לשמוע על אופציה חדשה ומעניינת שנפתחה לאחרונה בצפון. כל מי שסעד בנצרת מתישהו בוודאי שמע על מסעדת אלג'נינה הוותיקה בעיר. המסעדה רחבת הידיים, שפועלת עוד משנות הארבעים, מגישה אוכל ערבי מסורתי ושייכת לבני משפחה נצרתית שמתגוררת במקום כבר מעל 200 שנה.

אבו מאהר נצרת
קובה באבו מאהר | צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה

לאחר פטירת המייסד של אל ג'נינה, לפני כ-15 שנים, עברה המסעדה לניהולו של בנו ונכדיו, בני משפחת אבו מאהר ששמרו על הגחלת. אך כעת, נפרדו הכוחות ואחד האחים במשפחה, היימן אבו מאהר, החליט לפתוח מסעדה ערבית חדשה משלו בעיר, בסמוך למיקומה של מסעדת דיאנא המפורסמת של השף דוחול ספאדי.

עוד באוכל טוב:

"המשפחה שלנו מוכרת מאוד בנצרת ונמצאת בתחום המסעדנות כבר מעל חמישים שנה", מספר לנו אבו מאהר. "האחים שלי ואני החלטנו להיפרד אחרי שנים של עבודה משותפת כדי שכל אחד יוכל לעבוד בשקט שלו, עם השם והפרנסה שלו. אנחנו לא מתחרים".

אבו מאהר נצרת כנאפה
וגם כנאפה | צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה
פרסומת

במסגרת תפקידו במסעדת אל ג'נינה שימש אבו מאהר כאיש שיווק ויצר קשרים עם ספקים ומסעדנים רבים גם מאזור המרכז ולפני כחודש הוא החל את דרכו העצמאית לראשונה במסעדה החדשה והקטנה (בת כ-30 מקומות ישיבה). הוא מגיש במקום שנושא את שם המשפחה שלו "אבו מאהר" ארוחות בוקר, צהריים וערב.

בדומה למסעדת אל ג'נינה, גם במסעדה החדשה מגיש אבו מאהר שלל מאכלים ערביים מוכרים ואהודים. "אנחנו מתמחים כאן בכל המאכלים המזרחיים המיוחדים", הוא מספר לנו. "בבוקר אנחנו מגישים חומוס, פול וחביתות ובצהריים ובערב יש כאן סלטים ערביים כמו טבולה, חומוס בעבודת יד, חצילים ועוד ומאכלים כדוגמת צוואר כבש ממולא, ספיחה, קובה שאנחנו עושים לבד, פלאפל וכמובן כנאפה ביתית ומצוינת".   

אבו מאהר אקספרס. פאולוס השישי, רחוב דיאנה. 04-6111060. ראשון-שבת 7:00-22:00.