mako
פרסומת

מתחת לרדאר: הסושי המעולה שמסתתר בראשל"צ

באחד הרחובות היפים והעתיקים בראשון לציון, במבנה ששימש בעבר כביתו של כותב ההמנון הלאומי נפתלי הרץ אימבר, מצאנו לגמרי במקרה בר יין שבו מגישים סושי ארבעה ימים בשבוע. אמנם המנות פה פה צנועות ולא יומרניות אבל לא פחות ממעולות. אז למה שנשמור את זה לעצמנו?

לין לוי
פורסם:|עודכן:
הסושי של נועה
הסושי של נועה. כמעט מחתרתי|צילום: לין לוי, mako אוכל
הקישור הועתק

תושבי ראשון לציון כבר מזמן לא צריכים להצפין קצת לתל אביב. באמת שיש להם את כל מה שהם צריכים כדי לאכול ולבלות כמו שצריך קרוב לבית. בשנים האחרונות ראשון הפכה לאימפרייה של ממש שלאוכל טוב ומקומות בילוי שווים. ומקומות חדשים רק הולכים ונפתחים. למשל המסעדה האוזבקית החדשהפלוב טנדור סמסהשסיפרנו לכם עליה לא מזמן; שני ברי יין מצליחים שאחד מהם,הופמן, הפך לאחרונה גם לבית קפה נעים בבוקר. וממש בימים אלה נפתחה בעיר מסעדת שף פיין דיינינג כשרה בשםפיקואל. כנראה שיש עוד למה לחכות.

אבל למרות שיש לנו כבר ציפיות מראשון, עדיין יש לא מעט מקום להפתעות. והפתעה כזו התגלתה דווקא באזור הישן של העיר, לא ממש לב מתחם הבילויים: הסושי של נועה. זה סושי שלא שומעים עליו יותר מדי, אני שמעתי עליו בכלל מחברה מקומית, כי מתברר שרק המקומיים מכירים אותו.

נועה התחילה להכין סושי בזמן הקורונה, ואחרי שהתברר שיש פה הרבה ביקוש והקליינטים רוצים עוד, היא הרימה כמה ערבי כמה פופ אפים מוצלחים בבר היין עלמיא. אחרי שגם הפופ אפים הצליחו, היא הבינה שיש פה עניין, וכעת, במשך ארבעה ימים בשבוע, בימים שני עד חמישי, מגישים במקום את הסושי של נועה באופן קבוע.

המבנה שבו שוכן עלמיא היה פעם בית פרטי, וגר בו לא אחר מאשר כותב ההמנון שלנו, נפתלי הרץ אימבר. מאוחר יותר הפך הבית למוזיאון, והיום באים לשתות פה יין. בכניסה יש חלל גדול עם ריצוף עתיק מצויר, קיר יין ובר,. וכשחוצים אותו מגיעים לחצר מקורה ענקית עם מאווררים שם נמצאים מקומות הישיבה. וכל זה ממוקם באחד הרחובות היפים בראשון לציון הישנה, מול מוזיאון ובית ספר ישן. ההפך הגמור מראשון המערבית של השכונות ומרכזי הקניות העצומים.

הסושי הסודי של ראשון לציון. הסושי של נועה
סושי מחתרתי מעולה|צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת
קוקטיילים, בירה ויין. הסושי של נועה
קוקטיילים, בירה ויין. הסושי של נועה|צילום: לין לוי, mako אוכל

בתפריט תמצאו רק שלושה דגים - טונה, סלמון ודניס. אבל האיכות היא העיקר, וזו גבוהה מאוד. גם עם ההיצע הזה, נועה מצליחה לייצר רולים מקוריים ומצוינים. יש פה 12 רולים עם דגים נאים, רולים גדולים של 8 יחידות כל אחד, ומחירם נע בין 65-80 שקלים. יש גם 6 סוגין של רולים אפויים (67-73 שקלים) ועוד 5 צמחוניים (67-73 שקלים).

כל מה שהזמנו היה צבעוני, עשוי היטב וטעים מאוד, למרות שההיצע המוגבל יחסית של המרכיבים מזכיר סושיות כשרות. יש פה תוספות שמשדרגות הכל אבל פה התיבולים מוצלחים מאוד: טונה, שיטאקי, אבוקדו, טריאקי, קדאיף, קרם פיסטוק, מיונז כמהין, טוגרשי, אספרגוס, שקדים קלויים, לימון, נענע, שמנת ובצל מוחמץ. ויש גם סושי לנשים בהריון.

גם הסושי הצמחוני טוב. הסושי של נועה
גם הסושי הצמחוני טוב. הסושי של נועה|צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת

בתפריט יש גם כ-10 מנות ראשונות (23-91 שקלים למנה), שחלקן שגרתיות (חמוצים יפניים, באן סלמון, סלט אטריות, גיוזה מאודה או מטוגנת, סשימי וטרטר) וחלקן מעניינות יותר כמו בוריק תאילנדי וסלמון בחמאת מיסו עם קרם בטטה וצ'יפס תפוח אדמה ירושלמי. תפריט האלכוהול הוא התפריט של בר היין, שכולל מבחר נחמד של יינות בכוסות (47-57 שקלים), קוקטיילים (46-56 שקלים) ובירות.

הסושי של נועה פועל בעלמיא כבר כמה שנים טובות, ומצליח לספק רולים מצוינים בלי לצעוק קונספט, שמות של שפים, עיצוב ומיתוג. פשוט חצר חבויה וסושי טרי וטוב. לא באמת צריך יותר מזה.

הסושי של נועה, בתוך עלמיא. אחד העם 6, ראשון לציון. 052-3234005. שני-חמישי 18:00-23:00, משלוחים דרך וולט: שני 18:00-23:00, שלישי-חמישי 12:00-23:00. לא כשר

מצאתם טעות לשון?