מקלובר: המסעדה הערבית החדשה של ניר צוק
הערב יפתח השף ניר צוק את דלתות המסעדה החדשה שלו מקלובר. אחרי שהצליח להביא את הצ'יפס לרמה אחרת בגארדן, הוא מתכנן לכבוש הפעם את המטבח הערבי, היישר מלב תל אביב


אמרנו את זה פעם ונגיד את זה שוב: כשהשף ניר צוק מחליט לעשות משהו הוא עושה זאת באומץ, ועד הסוף. כך היה עם פתיחת גארדן במיקום הלא צפוי בעליל בדיזנגוף סנטר בתל אביב. וכך גם כעת, עם מסעדתו השלישית והחדשה מקלובר, שתיפתח הערב רשמית ברחוב לינקולן בתל אביב, למרות כל קשיי ההגעה אליה בעקבות עבודות הרכבת הקלה באזור.

אחרי שהצליח להניב את הצ'יפס הנהדר ביותר בעיר, פונה צוק הפעם לכיוון המטבח הערבי. מקלובר החדשה נותנת כבוד למקלובה, המאכל שנתן לה את שמה: מקלובה של טלה, מקלובה עוף או מקלובה צמחונית, כולן מוגשות פה לצד מגוון רחב של אוכל ערבי כמו קבבים, שפע מנות ממולאים מכרוב, קישוא או חצילים וסלטים ערביים. עוד בתפריט: פתיחים כמו סיגרים במילוי עוף בהל וגזר או קובה בורגול במילוי עגל. בסמוך למנות, יוגשו במקלובר קוקטיילים בסגנון ערבי כמו למשל קוקטייל עראק, יוגורט ורימונים.

"התמכרתי לאוכל הערבי", מספר לנו צוק. "זה אוכל שכולם אוהבים: הוא הכי כיפי, שמח ומתאים ליד אלכוהול. הרבה זמן שאני בודק את האופציה של ליצור מקום סביב המטבח הזה". מקלובר החדשה מזכירה את הגארדן בעיצובה הצבעוני, לצד ציורי גרפיטי גדולים שזועקים מהקירות, אותם יצר פה להב דותן.
עוד באוכל טוב:
בהמשך לקו שהחל בגראדן, המנות במסעדה החדשה יתומחרו באופן מתון שנע בין 10 שקלים ל-55 שקלים למנה היקרה ביותר בתפריט. הבחירה בתמחור הזול יחסית נובעת, לפי צוק, כתוצאה מרוחות התקופה.

הסמיכות בין פתיחת הגארדן, שהתרחשה רק לפני מספר חודשים, והפתיחה של מקלובר, לפי צוק, היא צירוף מקרים בלבד ולא הצהרת כוונות על התפשטות נרחבת שלו בתל אביב. "האמת היא שהפתיחה של הגארדן התעכבה מאוד בגלל בירוקרטיה ואת המקום החדש לא תכננתי כמו הגארדן המון זמן, אלא פשוט הלכתי על זה", הוא אומר. "כרגע, אין לי עדיין עוד תכניות לעוד מקומות קדימה".
מקלובר. לינקולן 11, תל אביב. ראשון-שבת 18:00-04:00. לא כשר.