mako
פרסומת

פיקאסו: המאפייה החדשה של ערן שוורצברד

נכון שיש מבול של בתי פטיסרי ובייקרי שווים שנפתחים כל הזמן, אבל מקום שמוביל קונדיטור מוערך כמו ערן שוורצבורד שהוא גם כשר וגם מחוץ לתל אביב? זה כבר לא משהו שקורה כל יום. עכשיו רק נקווה שזה יחזיק מעמד יותר מזמן מהמקום בשרונה מרקט, כי פיתחנו חתיכת תיאבון

לין לוי
mako אוכל
פורסם:
פיקאסו by ערן שוורצבורד
פיקאסו by ערן שוורצבורד|צילום: אוהד צויק, יחסי ציבור
הקישור הועתק

נדמה שכבר ראינו וטעמנו הכול בגזרת המאפים, כולל מאפי בריוש מרובעים, קרואסונים שחורים ופחזניות ענקיות בשלל ציפויים. ובכל זאת, הופתענו לגלות בייקרי חדש בראשון לציון שמאחורי הוויטרינה המפוארת שלו עומד לא אחר מאשר ערן שוורצברד – אמן האפייה והפטיסרי מהמובילים בארץ. שוורצברד,שלפני שנה פתח בייקרי קטן בשרונה מרקטוכעבור חצי שנה סגר אותו, הפתיע את עולם הקולינריה גם ברמת היצירתיות וגם במהירות שבה הופיע ונעלם משדרת העסקים של המרקט, הרבה לפני שהספקנו ליהנות מכל היצירות שהוגשו שם.

למרבה השמחה, היום אפשר לפגוש את האופה המוכשר במיזם חדש שהוליד בייקרי יפהפה בראשון לציון, מבית היוצר של קבוצת פיקאסו. החיבור בין שוורצברד לקבוצה אינו חדש, מכיוון שערן משמש כשף ויועץ קולינרי של הקבוצה, המתמחה במגשי אירוח ועכשיו הוא גם חתום על המקום החדש. לדבריו, המקום מתמקד פחות בקרמים ובמוסים שהפכו לכל כך מזוהים איתו, אלא דווקא על הבצקים.

מילוי תותים טריים. יאמי
מילוי תותים טריים. יאמי|צילום: אוהד צויק, יחסי ציבור

אז מה תמצאו כאן?

עיצוב טרנדי לבן וויטרינה מדהימה עם מבחר גדול של עוגות ומאפים מיוחדים כמו שרק שוורצברד יודע לעשות. יש גם עוגות וקולקציית עוגיות וגם מקררים עמוסים במגשי אירוח חלביים או פרווה שמתאימים גם לחברות וגם לאירוח משפחתי.

בצק קרואסון עם קרם ומלא אוכמניות
בצק קרואסון עם קרם ומלא אוכמניות|צילום: אוהד צויק, יחסי ציבור
מאפים טריים בכל יום
מאפים טריים בכל יום|צילום: אוהד צויק, יחסי ציבור
פרסומת

בוויטרינה תמצאו מאפים על בסיס בצק קרואסון בשילוב עם תפוחי אדמה צלויים, ריקוטה, בצלים צלויים וכמהין או בגרסה מתוקה כמו למשל עם קרם שקדים, אוכמניות, לבנדר ותותים. בזמן שכולם מנסים להפתיע אותנו עם מאפים מרובעים, שוורצברד מכין דווקא מאפים משולשים. מדובר במשולשי בריוש עם קרם לימון מי זאהר, אננס ובזיליקום. יש גם מאפים עגולים מיוחדים כמו מאפה מבצק פריך עם 3 סוגי גבינות, ירקות צלויים ועשבי תיבול או מאפה מבצק קרואסון עם קרם שקדים, קרם וניל, שבבי פטל, אוכמניות, מרנג פטל ובזיליקום תאילנדי.

פיקאסו by ערן שוורצבורד
פיקאסו by ערן שוורצבורד|צילום: אוהד צויק, יחסי ציבור

חוץ ממאפים יש במקום גם כריכים ועוגות שמרים ובימי שישי מתווספות חלות כוסמין מתוקות ורגילות וספיישלים כמו פאי מיקס קרם הדרים עם פומלות, תפוזים ופרחים אכילים. מחירי המאפים נעים בין 18-25 שקלים וחוץ מהם יש גם מבחר לחמי מחמצת, בגטים, פוקצ'ות, קרקרים מיוחדים, חטיפי גרנולה, בראוניז שוקולד ובראוניז גבינה. כל מה שנותר הוא לקוות שהפעם זה יעבוד ונספיק להגיע ולטעום מכל היצירות המיוחדות של ערן.

פיקאסו. משה בקר ,32 ראשון לציון. ראשון-חמישי 7:30-17:00, שישי 7:00-14:00. כשר

מצאתם טעות לשון?