mako
פרסומת

נורה: המקום החדש של קבוצת המסעדנות ששולטת בקריית ענבים

בכניסה לקיבוץ קריית ענבים נפתחה לפני שבועיים מסעדה שאולי גם בתל אביב הייתה הופכת לסנסציה. קיבלנו טעימה ראשונה למיזם החדש של קבוצת מסעדנים שכל מקום שהא פותחת הופך לסיפור הצלחה. הם עשו את זה שוב, ואנחנו קיבלנו עוד תירוץ טעים לעלות להרי ירושלים

לין לוי
פורסם:|עודכן:
רוסט דה בף של נורה
עוד מסעדת אש גלויה ליד ירושלים|צילום: לין לוי, mako אוכל
הקישור הועתק

מסעדת נורה החדשה ממוקמת בתוך מבנה לשימור שבתחילת המאה ה-20 שימש בתור רפת. זו מסעדה גדולה ומושקעת עם ריהוט עץ, עיצוב מודרני בהיר בקווים נקיים שמזכיר קצת את הסגנון הדני וקיר עם מדפים עמוסים בבקבוקי יין מאזור עמק האלה. עדיין עומד בה ריח העץ החדש ובמרכז המסעדה יש בר ארוך עם 21 מקומות ישיבה מאחוריו מטבח פתוח עם טאבון חצוב בתוך קיר וגריל פחמים שיוצר במיוחד עבור המסעדה בלונדון. נורה היא מסעדת אש שמצטרפת לטרנד אחריפלייםוברבורהחדשה בתל אביבית ונעה ביסטרושל אלדד שמואלי שפועלת גם כן בקיבוץ קריית ענבים וכל המנות שמוגשות בה עוברות באש גלויה.

לחם אש
לחם אש|צילום: לין לוי, mako אוכל
לחוח עם אונטריב
לחוח אונטריב|צילום: לין לוי, mako אוכל

במטבח הענק עמל על הכנות כבר משעות הצהריים צוות של 6 טבחים תחת ניהולו של שף שמוליק בן חמו שעבד אצל רפי כהן, היה סו-שף בבלו סקיי של השף מאיר אדוני וב-3 השנים האחרונות שימש שף בפופ אפ קפה של קבוצת דרך הגפן. הוא מגיע לכאן כל יום מתל אביב ומגדיר את המסעדה בתור מסעדה בשרית עם אוכל טיפה יותר מתוחכם מביסטרו: "אנחנו עושים כאן אוכל שכולנו אוהבים שהוא גם קצת מהבית וכל אחד יכול למצוא את עצמו בתפריט הזה".

סשימי פונזו
סשימי הדרים ופונזו|צילום: לין לוי, mako אוכל

כדי להבטיח שבאמת כל אחד ימצא את עצמו כאן, בן חמו הרכיב תפריט עם מנות מקוריות ולא שגרתיות כמו כרוב צלוי עם סחוג זעתר וחמאת שקדים (48 שקים); ארטישוק ירושלמי בפחמים עם קרם ירושלמי ופרלינה אגוזי לוז (54 שקלים); טרטר בקר עם צלפים בפחמים, חלמון נא ושאלוטס (78 שקלים) ועוד. יש גם לחם טאבון מיוחד שהוא סוג של פרנה עגולה בשרנית ואוורירית עם גלייז שום דבש ומלא עירית טרייה קצוצה מעל (32 שקלים) והוא מוגש עם תוספות איקרה וסקורדליה מצוינות.

פרסומת
עיצוב המסעדה
נורה - עיצוב|צילום: לין לוי, mako אוכל
טאבון מובנה, בר ישיבה נמוך, מטבח פתוח וגריל פחמים
טאבון, מטבח פתוח, בר ישיבה נמוך וגריל פחמים|צילום: לין לוי, mako אוכל

התפריט כולל גם מנת סשימי עם הדרים ופונזו משומר שרוף מתובל ביוזו ממנו מייצרים דאשי עם טעם מעושן שהופך את מנת הסשימי השגורה למיוחדת מאוד (78 שקלים); ברוסקטה עם דג כבוש, ביצה רכה ומרמלדת פלפלים קלויים; וכבד קצוץ עם שומן אווז שמוגש עם בצל מטוגן, ירקות כבושים חזרת ולחם קלוי (68 שקלים). מבחר הראשונות כולל גם מנת רוסט דה בף – פרוסות בקר המזכירות את הרוסטביף שעשויות מסינטה מיושנת במעטפת חרדל ודבש ומוגשות עם פירה של שום קונפי, זרעי עגבנייה, זעתר ואיולי חדל (74 שקלים); מנה מעולה של 2 יחידות לחוח ומעליו בשר שפונדרה עם אריסה שחורה, אבוקדו, בצל מוחמץ ועלים ארומטיים (78 שקלים); נתח קצבים עם פסטה פיצ'י וקריספי צ'ילי (92 שקלים); ושיפוד דג תאילנדי עם סום טאם חריף ואבקת אורז קלוי (98 שקלים).

נורה קרית ענבים
מסעדה עם אווירה נעימה עיצוב יפה כלים יפים ואזור ישיבה בחוץ|צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת

המנות העיקריות כוללות פאייה עוף בפחמים עם עגבניות וזעפרן (128 שקלים); פרגית בפחמים בגלייז ראס אל חנות, גריסי דגן וציר עוף (98 שקלם); המבורגר עם איולי סרירצ'ה, קטשופ יין וצ'יפס (88 שקלים); וסובלקי שמורכב מבריסקט עוף וליה המוגשים עם כרוב צלוי, בצל בפחמים, אריסה שחורה וטחינה לבנה (124 שקלים). יש גם מבחר בשרים שכולל אנטריקוט עם איולי רמולד ותפוח אדמה ראטה (188 שקלים); ראמפ סטייק עם קונפי תפוח אדמה, רוטב ציר בקר ופורצ'יני (158 שקלים); ונתחים מיושנים משתנים. בגזרת הקינוחים יש יציאות מיוחדות כמו סטיקי קייק גזר, מוס שוקולד עם ערער, מילפיי בקלאווה וטארט עונתי (52-56 שקלים).

נורה מצטרפת לשאר מקומות הקבוצה שמונה היום את דרך הגפן הוותיקה, 2 סניפים של נאיה האסייתית (בבית נקופה ובירושלים), הרים בייקרי, כרם בר יין החדש, בית קפה המגדל במגדל דוד בירושלים ומתחם פודראקס שפועל מול מושב שואבה. כל העסקים שהקימה קבוצת דרך הגפן עד כה זכו לשבחים ונראה שגם נורה לא תאכזב אותנו. היא נראית ומרגישה כמו מסעדה מקצועית ומושקעת ששווה לעלות בשבילה להרי ירושלים. החל משבוע הבא היא אף תפעל כבר משעות הצהריים ובעוד חודש מבטיחים לנו כי יתחילו להגיש בה גם בראנצ'ים של שישי בבוקר.

נורה. קריית ענבים, ראשון-חמישי 18:00-23:00, מוצ"ש-24:00, כשר

מצאתם טעות לשון?