mako
פרסומת

הטרנד שלוקח את ההמבורגר למקומות מושחתים שלא הכרנו

חושבים שפגשתם את כל התוספות שאפשר לשים על המבורגר? יכול להיות, אבל מה לגבי תוספות ששוחות מתחתיו? טרנד חדש ומושחת של הגשת מנת המבורגר בתוך מרק של גבינת צ'דר (או רוטב גבינתי אחר) הולך ותופס תאוצה - ואנחנו החלטנו להיות אמיצים ונתנו לזה צ'אנס. רוצים גם?

לין לוי
פורסם:|עודכן:
סמאשבורגר ברוטב צ'דר חלפיניו
קציצה בתוך מרק גבינה - אתם מספיק אמיצים כדי לטעום את זה?|צילום: לין לוי, mako אוכל
הקישור הועתק

גבינת צ'דר היא אחת התוספות הנפוצות והאהובות על המבורגרים בגרסתם הלא כשרה, שמרוב פופולריות גם הולידה גרסאות כשרות עם גבינה טבעונית. אבל מה שקורה בימים אלה עם תוספת הצ'דר הוא כבר ליגה אחרת של שחיתות, והכל באשמת (בזכות?) טרנד חדש וקיצוני: הגשה של המבורגר בתוך מרק של צ'דר.

איפה אוכלים את הטרנד?

אם הטרנד הזה מדבר אליכם, נכון לעכשיו אפשר למצוא אותו בחמישה מקומות בארץ - במרכז, בצפון ובדרום:

הגראז', תל אביב וראשון לציון

בשני הסניפים של המבורגריית הגראז' מגישים המבורגר במרק צ'דר. הכל התחיל בדיפ צ'דר שהוגש לצד ההמבורגר והפך לבסט סלר. מתוך זה נולדו שלוש מנות ספיישל בשם "המנוגבים", שבזכות הביקוש הפכו (לפחות בינתיים) למנות קבועות בתפריט.

סמאשבורגר ברוטב צ'דר עם בצל סגול - הגראז'
סמאשבורגר ברוטב צ'דר עם בצל סגול - הגראז'|צילום: לין לוי, mako אוכל

אז מה יש במנה? מדובר בסמאשבורגר בלחמניית בריוש עם שתי קציצות במשקל 100 גרם כל אחת, וביניהן שתי פרוסות פריכות של בייקון טלה. ההמבורגר נחתך לשניים ומוגש באחד משלושה רטבים: רוטב צ'דר מעושן, רוטב צ'דר עם חלפיניו מוחמץ או רוטב צ'דר עם שבבי בצל סגול. המחיר: 89 שקלים, כולל תוספת צ'יפס ושתייה קלה או שליש בירה מהחבית. שימו לב, ברגע שהרמתם את ההמבורגר מתוך הרוטב קשה לטבול אותו שוב בפנים, בטח כשהגבינה מתקררת, אבל גם הצ'יפס יכול ליהנות מבילוי בפנים.

גראז'. ראול ולנברג 24, תל אביב; הרצל 151, ראשון לציון. 03-6499600

ההמבורגר הכי מושחת בארץ
ההמבורגר הכי מושחת בארץ|צילום: לין לוי, mako אוכל

צ'נטרו, כפר קרע וחדרה

בצ'נטרו מצאנו גרסה חדשה של השחיתות – המבורגר שמוגש בתוך צלחת מלאה ברוטב שמנת פטריות. המנה מוגשת עם כפפות גומי, כדי שהידיים יישארו נקיות, ומדובר ביציאה מדליקה שמשדרגת את ההמבורגר שהוא כשלעצמו מצוין. הקציצה, במשקל 200 גרם, עשויה ללא רבב, ג'וסית וטעימה מאוד, ואליה מתלווים חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ, רוטב הבית, חזה אווז פרוס וצ'דר. גם רוטב השמנת והפטריות שבו ההמבורגר טובל הוא טעים מאוד, עם פטריות שקצוצות כל כך דק כך שהרוטב מתקבל כמעט חלק. מחיר המנה 74 שקלים, והיא מוגשת ללא תוספת או שתייה.

פרסומת

צ'נטרו. כפר קרע,04-6353930; צה"ל 51, חדרה, 077-905000

המבורגר בתוך רוטש שמנת פטריות - צ'נטרו
המבורגר בתוך רוטש שמנת פטריות - צ'נטרו|צילום: לין לוי, mako אוכל

קפה קפה פלוגות

לא רחוק מקריית גת, בתחנת דלק בצומת פלוגות, מגישים בקפה קפה תפריט "בורגר קלאב" ובו מנה בשם סיי צ'יז (say cheese) – המבורגר במשקל 220 גרם שטובל בבריכת צ'דר עם קריספי פפרוני מסביב. מחיר המנה 69 שקלים, ואם בבריכות צ'דר עסקינן - כאן גם הצ'יפס מוגש בצלחת מלאה ברוטב כזה (48 שקלים).

קפה קפה. צומת פלוגות (ליד קריית גת),08-6602056

ועוד גרסאות, למיטיבי לכת

בינתיים, בעולם, ראינו גם הגשה שבה הגבינה המומסת נשפכת מעל הקציצה:

פרסומת

והמבורגרים שפשוט נטבלים בתוך כוס עם רוטב:

יש מי שהוסיף גם קריספי בייקון:

ויש מארזים של המבורגרים שמוגשים בתוך מגש ענק של רוטב גבינה:

מה אתם אומרים, הייתם נותנים לטרנד הזה צ'אנס?

מצאתם טעות לשון?