mako
פרסומת

הרוגעלך האהוב והמפורסם מי-ם הגיע רשמית לת"א

אחרי 40 שנות פעילות מתוקות בעיר הבירה, הרוגעלך המפורסמים של קונדיטוריית מרציפן מקבלים דוכן רשמי משהלם ומגיעים לשוק הכרמל התל אביבי: "אם הסחורה נגמרת - סוגרים מוקדם"

נדב בורנשטיין, חדשות האוכל של ישראל
נדב בורנשטיין, חדשות האוכל של ישראל
mako אוכל
פורסם:|עודכן:
רוגעלך מרציפן - עכשיו גם בתל אביב
רוגעלך מרציפן - עכשיו גם בתל אביב|צילום: יעקב בלומנטל, יחסי ציבור
הקישור הועתק

אחת המנות המיתולוגיות הירושלמיות האהובות, הרוגעלך של מרציפן, של קונדיטוריית מרציפן הממוקמת סמוך לשוק מחנה יהודה, עושה עלייה לשוק אחר, עם פתיחת דוכן בשוק הכרמל בתל אביב (לא לדאוג, הם עדיין יהיו זמינים גם במעדניות שמוכרות אותם). הרוגלעך של מרציפן מיוצרים בירושלים כבר 4 עשורים, ומדובר בעסק משפחתי: הקים אותו יוסף אוזרקו וכיום מנהלים ומתפעלים אותו הבנים שלו. הרוגעלך הם חד משמעית גולת הכותרת של המאפייה - רכים, עשירים בטעמים של קקאו שוקולד ומוצפים בהמון המון סירופ סוכר - והם פרווה.

את הדוכן בשוק הכרמל פתח גלעד קופמן, שמשווק כבר כמה שנים באופן פרטי את המאפים השמנמנים ועתירי הסוכר של איציק וגלעד אוזרקו, הבעלים של מותג "מרציפן". הוא החליט למכור אותם לא רק למעדניות ברחבי הארץ, אלא להקים דוכן שיאפשר לרכוש אותם במרכז: "השאיפה היא שיהיו אנשים שמכירים ואוהבים את הרוגלעך ויגיעו לדוכן ויהפכו ללקוחות קבועים", מסביר קופמן.

חבילת רוגעלך מרציפן
חבילת רוגעלך מרציפן|צילום: יחצ מרציפן, יחסי ציבור

הוא גם מסביר שהוא מתכנן להיות קשוב ללקוחות: "אם מישהו ירצה משהו ספציפי שקיים במאפייה אבל לא בדוכן אפשר לבקש מגלעד והוא ידאג שיגיע לשוק". הייצור נשאר בירושלים, והרוגלעך ינועו טריים בין השווקים. קופמן סבור שהסניף החדש יחשוף את המאפים לקהל חדש, והוא לא מודאג מכך שהדבר יפחית מהעלייה לרגל לעיר הבירה בשבילם. "אין חשש", הוא אומר בחיוך: "יש כל כך הרבה קהל ירושלמי אמין, וגם יש הרבה תיירים".

ומה לגבי סניפים נוספים? "כרגע זה לא הכיוון. מתחילים מהשוק ובודקים את השטח, יש עלויות הובלה גבוהות והרבה דברים שצריך לקחת בחשבון, אבל הכל אפשרי". ולמניעת מפח נפש, שימו לאזהרה של המפעילים: "אם הסחורה נגמרת - סוגרים מוקדם".

רוגעלך מרציפן. הכרמל 29, תל אביב. ראשון-חמישי 11:00-17:00, שישי 09:00-15:30.

מצאתם טעות לשון?