mako
פרסומת

התאילנדית החדשה (והלא כשרה) של פתח תקווה

לא חסרות מסעדות תאילנדיות בארץ, אבל בתאי צ'ו החדשה בפתח תקווה מציעים משהו קצת שונה: מעל 30 מנות, ממזרח תאילנד, חלק מתאימות לילדים, חלק עם פירות ים ואפילו בשר סרטנים. פעם אחרונה שמישהו מתלונן שאין מה לאכול בפתח תקווה

לין לוי
mako אוכל
פורסם:
מטבח תאילנדי קצת אחר
מטבח של מזרח תאילנדי|צילום: מקס קובלסקי, יחסי ציבור
הקישור הועתק

המטבח התאילנדי אהוב מאוד על הישראלים, וההיצע המכובד של המסעדות התאילנדיות ברחבי הארץ בהחלט מעיד על כך. בכולן תמצאו את הקלאסיקות התאיות: פאד תאי, פאד קפאו, סום טאם, קארי מסמן וטום יאם. עם זאת, בתאי צ'והחדשה והלא כשרה שנפתחה באזור המשרדים של פתח תקווה, מציעים כמה מנות שלא פוגשים במסעדות תאילנדיות בישראל.

תאי צ'ו היא מסעדה קטנה, כמעט בר ישיבה מאחוריו מטבח גדול בו צ'ו מג'נגלת לבדה על 3 ווקים ו-2 סירים עם צירים אותם היא מכינה מראש. בחוץ יש רק עוד 2 שולחנות. בצהרי היום העבודה כאן היא בעיקר על הטייק אווי והמשלוחים וקצב הכניסה והיציאה של השליחים מסחרר. האוכל מוכן תוך דקות ספורות למרות שצ'ו היא כרגע היחידה שמתפעלת את המטבח בזמן שבעלה דרור עוזר עם מבול ההזמנות הבלתי פוסק.

סלט עם דג
סלט יאם פלה פה עם דג|צילום: לין לוי, mako אוכל

צ'ו מכינה כאן אוכל ממזרח תאילנד שקרוב לקמבודיה, שם נמצא אחד האיים הגדולים של תאילנד, קו צ'אנג. לישראל היא הגיעה לפני 5 שנים מבנקוק ולפני שהחלה לבשל כאן, מעולם לא למדה בישול ולא עסקה באוכל. היום תוכלו לטעום אצלה מנות כמוגנג קייאו וואן- קארי ירוק עם חצילים תאיים, בזיליקום וקפיר ליים אותו אפשר לקבל עם עוף/טופו או שרימפס וקלמרי, ומוגש עם תוספת אורז (71-78 שקלים);פאד פונג קאריעם בשר סרטנים, ביצה, פלפל, סלרי, בצל ירוק, רוטב צדפות וחלב (99 שקלים);פד קפאו טאלה– גרסה שונה של קלאסיקה תאילנדית שמגיעה עם פירות ים במקום בשר טחון (79 שקלים); ומנתיאם פלא פה– סלט כרוב עם גזר, למון גראס ודג קצוץ (59 שקלים). כאמור יש בתפריט גם את כל הקלאסיקות מהמטבח התאי שמוכרות היטב לקהל הישראלי כמו טום יאם (71-87 שקלים), סום טאם (39 שקלים) ופאד תאי (69-79 שקלים).

יש גם מנות קלאסיות של קארי תאילנדי
יש גם מנות קארי קלאסיות|צילום: מקס קובלסקי, יחסי ציבור

דבר ייחודי נוסף בתפריט של צ'ו הן מגיוזות תאילנדיות מאודות או מטוגנות ממולאות בעוף אובשרימפס (40-45 שקלים למנה של 5 יחידות) ויש גם כיסוני וון טון מאודים במילוי עוף או בקר קריספי שעשויים מבצק דקיק (32 שקלים). יש בתפריט גם מנות ילדים כמו שאוכלים בבתי הספר בתאילנד: שניצל בציפוי פנקו על מקל (55 שקלים); אורז מוקפץ עם ירקות, ביצה וחזה עוף (53 שקלים) ונגיסי עוף ברוטב מתוק שמוגשים עם אורז (53 שקלים).

פרסומת
מנות מהתפריט של תאי צ'ו
מהמטבח של צ'ו|צילום: מקס קובלסקי, יחסי ציבור

צ'ו ודרור התחילו לבשל אוכל תאילנדי מהבית בזמן קורונה, אחרי שהוצאו לחל"ת. הם הצטרפו לצוות הבשלנים הביתיים של אתר יאמי ואחרי שהקורונה חלפה כבר לא רצו לחזור לעיסוקים הקודמים שלהם. עכשיו גם פתחו מסעדה של ממש. את פוטנציאל הבישול של צ'ו השניים גילו במקרה, כשהכינו את המאכלים מהבית שלה בתאילנדי לחברים ולבני המשפחה בארץ.שימו לב:מכיוון שמדובר בעסק משפחתי קטן של זוג שמגדל ילדה קטנה בבית, שעות הפעילות משתנות מדי שבוע אז חשוב, כדאי ומומלץ לבדוק שהמסעדה פתוחה לפני שיוצאים לדרך.

ברקת 9, פתח תקווה. 054-3550456. לא כשר

מצאתם טעות לשון?