mako
פרסומת

הלו אשדוד: קבוצת קיסו פותחת את המסעדה הכי גדולה שלה

לפני שנה בדיוק פתחה קבוצת המסעדנות קיסו את המסעדה השמינית שלה במודיעין, וכעת, בעוד קצת יותר משבוע, תיפתח התשיעית במספר. הפעם מגיעה הקבוצה לביג פאשן אשדוד, עם סזאנקה, אסייתית כמובן, שתחלוש על שטח של 1,200 מ"ר ויהיו בה 300 מקומות ישיבה. "אנחנו מאמינים בעיר ובטיימינג", אומרת מנכ"לית הקבוצה

לין לוי
פורסם:|עודכן:
סזאנקה. המסעדה החדשה מבית קיסו
300 מקומות ישיבה, מהם 40 על בר ענק|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור
הקישור הועתק

מי שעבר בחודשים האחרונים במתחם ביג פאשן אשדוד לא היה יכול להתעלם מהשלט הגדול שהכריז על פתיחתה של מסעדה אסייתית חדשה במתחם. בימים אלה ממש מסתיימים השיפוצים, והמסעדה החדשה של קבוצת קיסו באשדוד, סזאנקה, עתידה להיפתח ממש שם, ב-19.10. זו צפויה להיות המסעדה הכי גדולה והכי מושקעת של הקבוצה, שתשתרע על לא פחות מ-1,200 מ"ר ויהיו בה 300 מקומות ישיבה, מתוכם כמעט 40 סביב בר מרכזי - וזה כבר ברמה של אולם שמחות.

סזאנקה החדשה
סזאנקה החדשה|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

לפני שנה בדיוק פתחה הקבוצה את המסעדה השמינית שלה,אנזו במודיעין, בפורמט שעבד כל כך טוב עד כה: מסעדה אסייתית גדולה וקראוד פליזרית בערי הפרוור בישראל. מה שהתחיל במסעדה אחת בתל אביב הפך תוך פחות מעשור לאימפריה אסייתית עם הכנסות במיליונים שהגיעו לכדי אקזיט של ממש: במאי השנה הודיעה הקבוצה, שנוסדה על ידי רותם טחן ונועם גבאי (והשותפים דורון גת ועדי אנגלנדר), ש-50 אחוזים ממנה נמכרו לקבוצת בעלי הון בסכום של 350 מיליון שקלים, במטרה להגיע להנפקה בבורסה בשנה הקרובה.

סזאנקה החדשה ממשיכה בקו הסטארטאפי הזה בדיוק. היא תיפתח להרצה בעוד קצת יותר משבוע ותשתלט על הקומה העליונה במתחם ביג פאשן אשדוד. משמעות השם היא פרח תה יפני, אבל זה לא באמת משנה. מה שחשוב זה שיהיו פה כל הדברים שעושים את המסעדות של קיסו למצליחות כל כך.

בשמונה המסעדות של הקבוצה יש תפריטים דומים למדי, המבוססים על מנות מהמטבח האסייתי רבתי. סושי, גיוזות, באנים, סלטים, מרקים, מנות ווק משלל מטבחים אסייתיים (סין, קוריאה, תאילנד ועוד) ועיקריות שעונות על אותה הגדרה ממש. האם בסזאנקה יהיו שינויים מפתיעים בתפריט? כנראה שלא מחליפים סוס מנצח, אבל אפשר בהחלט לרענן אותו. "יהיו בתפריט גם מנות חדשות. הצוות הקולינרי עבד על פיתוח מנות חדשות לתפריט ומציאת השראות ממקומות שונים בעולם", אומרת עדי אנגלנדר, מנכ"לית הקבוצה, בשיחה עם mako.

פרסומת

באתר טאביט כבר אפשר לחזות בתפריט המסעדה, והוא אכן מבוסס על כל החשודים המיידיים. נאמס עוף (68 שקלים) וכזה צמחוני (59 שקלים), טרטר טונה אדומה (62 שקלים), גיוזות ובאנים במגוון מילויים (52 שקלים), מנות ווק מגוונות מפאד תאי ועד מסאמן קארי (68 שקלים), עיקריות עם בשר או דגים ואפילו מנת שניצל טוגראשי בציפוי פנקו (74 שקלים). תפריט הסושי הוא ספר בפני עצמו - עשרות רולים מיוחדים לצד מאקי, ניגירי, סשימי, אינסייד אאוט וקמבינציות (36-182 שקלים). ויש כמובן גם תפריט ילדים. סזאנקה, כמו שאר מסעדות הקבוצה, מיועדת למשפחות וקהל מגוון.

הבחירה בביג פאשן אשדוד כלוקיישן הגיונית למדי, מדובר במתחם קניות ענק שדרושות בו מסעדות מתאימות. יו"ר קבוצת ביג, איתן בר זאב, הוא גם בין הרוכשים של מחצית הקבוצה. "אנחנו מאמינים בעיר ובטיימינג. וגם מתפללים לסיום המלחמה, מה שיביא לפריחה של כל אזור הדרום", מסבירה אנגלנדר. "יש לנו לא מעט לקוחות באזור שעושים את הדרך למסעדות האחרות שלנו. אנחנו מקווים שהם ישמחו שהתקרבנו".

ולמה דווקא במתחם קניות?
"אנחנו ממוקמים בשטח חדש, מעל שדרת חנויות מותגים. יש פה קרבה נוחה לכביש המהיר וחניה בשפע. המסעדה יושבת בקומה העליונה, מה שגם מאפשר ניתוק מאווירת המתחם והמציאות. רצינו שזה יהיה כאילו נכנסים לעולם אחר".

פרסומת

בקבוצה נתנו למעצב ירון טל להגשים את כל החלומות העיצוביים שלו, מה שמתאפשר גם הודות לגודל החלל ולצורתו, ונשמע שמאוד מרוצים שם מהתוצאה. ואנגלנדר מסכמת: "זו המסעדה שעתידה להיות הגדולה והעוצמתית ביותר של הקבוצה, ובין הגדולות והמושקעת בארץ".

סזאנקה, הרכבת 1, אשדוד. נפתחת להרצה ב-19.10.25

מצאתם טעות לשון?