ככה מכינים את הבצל הוויראלי מטיקטוק
אם גם אתם שומעים לאחרונה שוב ושוב את הצירוף onion boil, ולא מבינים מה הסיפור ולמה שמישהו ירצה לבשל בצל - אנחנו כאן כדי לתווך לכם את הטרנד. אז לא, הבצל הזה בכלל לא מבושל אלא דווקא צלוי בשלמותו בתנור, אבל לא לבד אלא עם ים של חמאה והפתעות. ככה עושים את זה


נתחיל בסוף: הטרנד הזה מוצלח כל כך, שאפילוהושינגטון פוסטהמכובד בחר להקדיש לו כתבה. מדובר במיתוג חדש ושווה לבצל, שהוא אומנם חלק חיוני מהרבה מנות אבל עד עכשיו כמעט אף פעם לא היה הכוכב הראשי. קוראים לזהonion boil,ולא, זה ממש לא בצל מבושל אלא יותר תהליך שבו הבצלעובר טרנספורמציה מכדור קשיח למרקחת משי בצבע ברונזה, ששוחה בבריכה של רוטב. מרכיבי המתכון זמינים ברוב המטבחים, גם בכאלה שבהם לא מבשלים הרבה - בצל, חמאה, תבלינים ונייר כסף - ותהליך ההכנה פשוט ולא דורש שום מיומנות מטבח. אולי לכן זכו הסרטונים שמציגים את המתכון הזה לעשרות רבות של מיליוני צפיות עד כה.
הסיפור הוא כזה: מקלפים את הבצל, מורידים לו את שני הבסיסים, מוציאים את הליבה ולתוך החור שנוצר דוחפים גוש חמאה. עכשיו מניחים את הבצל על יריעה של נייר כסף, ועוברים לחלק השני של החמאה, שאותה ממיסים ומתבלים במלח ופלפל, ואם רוצים גם פפריקה, אורגנו, תימין או כל תבלין אחר העולה על דעתכם. מזלפים את החמאה המתובלת על הבצל, עוטפים בנייר הכסף ומהדקים היטב - ומכניסים לתנור שחומם לטמפרטורה המקסימלית (250-300 מעלות) למשך כשעה.
התוצאה היא מעין קונפי של בצל שלם, שאפשר להוסיף לו תוספות כמו פרמזן, צ'דר, שום, חלפיניו או בצל ירוק. אפשר גם להניח את הבצל, על כל מיציו, מעל אורז, וראינו גם גרסאות שמפרקות את הבצל על טורטייה יחד עם צ'וריסו.
מיתרונות הטרנד: בניגוד להרבה המצאות טיקטוק אחרות (כמוטרנד דובוני הגומיאוהקריסטלים האכילים) כאן הסיכון לכישלון נמוך, שזה לא משהו לזלזל בו. בנוסף, התוצאה רכה ומנחמת והמנה לא דורשת הרבה השקעה ואפילו לא קניות מיוחדות בסופר. היא אפילו לא דורשת קופסה עגולה ומנדולינה, כמו שרבים מאיתנו פתאום מצאו לנכון לקנות בקיץ האחרון כדי להכין אתסלט המלפפונים הוויראלי. החיסרון: כמות כזאת של חמאה היא לא משהו שמישהו מאיתנו יכול להרשות לעורקים שלו. בשביל זה יש טיקטוק.
