מתעצלים לטרוח על צלחת סדר לראש השנה? קבלו
אנשי מחניודה יבואו לבשל בדה פקטו, בקמפאי בבאר שבע התחיל חודש יפני, פיצה האט מוסיפים לתפריט נאצ'וס של ברים, רותי ברודו דואגת לכם לצלחת ראש השנה - וזה עוד לא הכל. כל חדשות שכדאי להתעדכן בהן לקראת השבוע הבא עלינו (אמן שלטובה)


מארז מיוחד לחגים של פודיש ודליקטסן
FOODISH, אגף הקולינריה של מוזיאון העם היהודי אנו, חבר לדליקטסן של רותי ברודו ליצירת מארז חג מיוחד עם סימנים של ראש השנה. המארז יכלול חמישה מאכלים על פי סימני החג: תבשיל לוביה עם תרד, בצל ושמן זית; סיגרים ממולאים בדלעת ואריסה מגולגלים בתוך דפי פילו; סלק צלוי עם שמן זית ותימין; לביבות כרישה עם שמיר ופטרוזיליה; ותמרים מעמק הירדן. כל הפריטים מלווים באיורים של האומנית ענת ורשבסקי. מחיר המארז: 192 שקלים.
להשיג באתר דליקטסן בלבד
רוצים לבד? כל מה שצריך לצלחת ברכות ראש השנה - כאן

השפים של מחניודה יבשלו בדה פקטו, תל אביב
מסעדת דה פקטו שממוקמת במלון פולי אורבן תארח את השפים של מסעדת מחניודה הירושלמית ב-8.9, במסגרת סדרת ארוחות שיתקיימו בכמה ימי שני בספטמבר ובתחילת אוקטובר. אחרי יריעת הפתיחה הירושלמית יגיעו שפים נוספים; ב-15.9 יתארח במקום שחר תמיר, זוכה "משחקי השף" עונה 7, ב-29.9 יגיע גיא רוזמרין וב-13.10 ארז קומרובסקי.
דה פקטו. מלון פולי אורבן. נס ציונה 7, תל אביב. קומה מינוס 2, לא כשר

חודש יפן בקמפאי, באר שבע
מסעדת קמפאי המיתולוגית בבאר שבע מקיימת לאורך כל החודש פסטיבל שמוקדש לקולינריה היפנית ולמיצגי אומנות יפניים מסורתיים. במהלך הפסטיבל יוגש תפריט ספיישל והסועדים ייחשפו לחוויה תרבותית שתכלול מיצגי אוריגמי, דגמי קימונו מסורתיים, מניפות ענק ותפאורה יפנית. בין מנות שיוגשו: ניניקו המאצ'י - סשימי ילוטייל יפני עם שום קלוי ושמן ג'ינג'ר (78 שקלים); צ'יראשי סושידון - נתחי דגים טריים מובחרים על אורז סושי (148 שקלים); ודנבר קאט רובטה יאקי - שיפודי בלאק אנגוס ברוטב יקיטורי ובטטה יפנית (98 שקלים).
קמפאי. חיל ההנדסה 1, באר שבע. 08-6655999, לא כשר

מנה חדשה של נאצ'וס עם גבינה בפיצה האט
פיצה האט ודוריטוס השיקו האטצ'וס - קופסת קרטון עם נאצ'וס כמו בברים. הבסיס הוא דוריטוס, עליו חלפיניו, רוטב עגבניות, גבינת שמנת, בצל סגול ופלפל אדום ומעל הכל הקרמה של מוצרלה וצ'דר. המחיר: 39 שקלים למשולש קרטון בגודל של משולש פיצה קטן.
זמין בכל הסניפים של פיצה האט, באתר ובאפליקציה של הרשת

BALLOUT 2025, תל אביב
ב-10-13 בספטמבר יתקיים בתדר בתל אביב אירוע BALLOUT 2025, שכולו חגיגה של ספורט, מוזיקה, קולינריה ואלכוהול בחסות בית הקוניאק HENNESSY. רחבת בית רומנו תהפוך למגרש כדורסל שייצבע על ידי "ספלאש פרוג'קט". על המגרש יתחרו 16 קבוצות בכדורסל רחוב 3X3, וכל קבוצה תייצג מסעדה, בר או קבוצת בילוי חזקה בתל אביב. מסביב לרחבה יהיו דוכני אוכל רחוב של אייל שני עם מנות כמו סמאשבורגר (47 שקלים), קורנדוג (28 שקלים) ובאפלו ווינגז (39 שקלים). בבר המרכזי ובברים של המסעדות הסמוכות - רומנו, קיסה ומיראז' - יוגשו קוקטיילים על בסיס הנסי.
התדר. בית רומנו. לא כשר

סיורי אוכל ברהט
הקסם הקולינרי של רהט ייחשף בפניכם בשני סיורי אוכל מודרכים במהלך סופי השבוע של חודש ספטמבר. הסיורים יעברו בין קבביות, איטליזים, בתי קפה ודוכנים בשוק, והמעברים מנקודת המפגש ובין התחנות ייעשו באוטובוס ממוזג ובהדרכת מדריכים מקומיים. בשבת 6.9 בשעה 11:00 יתקיים סיור ממתקים, וב-13.9 ב-11:00 סיור קבביות. מחיר הסיור 80 שקלים ואורכו כ-180 דקות. מאחורי הסיורים עומדים "קסם המדבר" וחברת התיירות של רהט "תפדלו", בשיתוף עם החברה הכלכלית לפיתוח רהט, מתנ"ס רהט ומרכז המורשת הבדואית ברהט.
לפרטים נוספים והזמנות: נעמה ספיר - 052-7751565

השף תום לוי מגיע ל-ZO, תל אביב
ב־9 בספטמבר יתארח ב-ZO השף תום לוי, זוכה עונה 6 של "משחקי השף" לערב מיוחד עם תפריט ספיישלים. לוי יבשל יחד עם שף המסעדה דון טרן מנות כמו סלט מנגו ודג בטמפורה, סיגר דג ושיפוד אנטרקוט.
זו. רוטשילד 11, תל אביב. 03-6218593, לא כשר