mako
פרסומת

נפטר מייסד מסעדת עזורה משוק מחנה יהודה

עזרא שרפלר, מי שהקים לפני 70 שנה את המוסד הירושלמי האהוב והאכיל פוליטיקאים, אומנים וראשי ממשלות, הלך לעולמו. השפית טלי פרידמן ספדה לו: "הלב הגדול והרחב שלו בולט עד היום בכל מנה שמוגשת בעזורה"

לין לוי
mako אוכל
פורסם:
סיגרים מרוקאים, עזורה
סיגרים מרוקאים, עזורה|צילום: גיל גוטקין, mako אוכל
הקישור הועתק

יש בירושלים הרבה מוסדות קולינריים ותיקים אבל יש רק עזורה אחת, והיום התבשרנו על מותו של עזרא שרפלר, מי שהקים אותה לפני 70 שנה.

עזורה היא ככל הנראה מסעדת הפתיליות הכי מוכרת בארץ, וברבות השנים הפכה למוקד עלייה לרגל הכי מפורסם בשוק מחנה יהודה. היא גם הפתילייה הירושלמית היחידה ששלחה זרוע לתל אביב, שם אחד מבניו של עזרא פתחעזורה נוספתלרווחת התל אביבים.

עזרא לא היה מסעדן. הוא התחיל את דרכו בתור שוטף כלים, אבל ברבות השנים זכה לכבוד להאכיל פוליטיקאים, אומנים וראשי ממשלות. הוא היה אחד מעמודי התווך של השוק הכי מוכר ואהוב בארץ, ששינה את התפיסה של המושג "מסעדת פתיליות" אצל כולנו בכך שהפך את מסעדת הפועלים הקטנה שלו, עם האוכל הביתי המנחם, למוסד שאין אדם שלא מכיר.

"הלב הגדול והרחב שלו ושל בני משפחתו, שמנהלים ביד רמה את המוסד הירושלמי האהוב, בולט עד היום בכל מנה שמוגשת בעזורה", הספידה אותו השפית טלי פרידמן, יו"ר ועד סוחרי שוק מחנה יהודה. "תמיד בשפע, תמיד עם נשמה גדולה, תמיד עם שמחה. ועד סוחרי השוק, סוחרי ובאי השוק איבדו היום אדם ענק, עניו ונעים שהיה גורם מאחד ואהוד".

עזרא שפלר ז
מתוך עמוד האינסטגרם של עזורה ירושלים|צילום: @azura_jerusalem, instagram

בעזורה עבדו כל שבעת ילדיו של עזרא. היום שני בניו מנהלים את המסעדה הירושלמית, בן נוסף מנהל את עזורה בתל אביב וכמובן בנו אלרן שפתח השנה אתאבן עזראבשוק לוינסקי. נתנחם בכך שעדיין אפשר לאכול במקום הקטן והצנוע את תבשילי הקובה המפורסמים, את תבשיל בשר ראש, את תבשיל הזנב ואת הסופריטו המנחם.

מצאתם טעות לשון?