mako
פרסומת

דוניא: מאיר אדוני מצטרף לטרנד השפים שמגישים אוכל רחוב

אכלנו את ההמבורגר של עומר מילר, חגגנו עם הפיתות של אייל שני, וחסכנו כמה שקלים עם רשת 8 של מושיק רוט. מי חסר? מאיר אדוני כמובן. אחרי סגירתן של כתית והמזללה, ובעיקר אחרי ההצלחה של מסעדת נור בניו יורק, השף הפופולרי והאהוב הודיע על לידתה של דוניא - רשת מסעדות הרחוב החדשה שלו. מוכנים לעמוד בתור?

ריטה גולדשטיין
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

נראה שבשנים האחרונות כל שף ישראלי מוכר פותח לו רשת אוכל רחוב בסדר גודל כזה או אחר. הרצון להנגיש את הקולינריה לכל שכבות האוכלוסייה, וכמובן ההפסדים והקשיים שבהם נמצא ענף מסעדות היוקרה, הופכים את האפשרות של "סטריט פוד" לנכונה, האטרקטיבית והכלכלית ביותר. מסיבה זו בוחרים בה בזה אחר זה שפים כמו מושיק רוט עם רשת שמונה המוזלת והגדולה שפועלת ברחבי הארץ, עומר מילר עם אימפריית ההמבורגרים סוסו, יונתן רושפלד עם קפטן קארי, וכמובן, השף אייל שני שהיה מי שהתחיל את כל הסיפור של אוכל שף בפיתה עם רשת המזנון .

כעת, בעזרת דוניא, שואף אדוני להביא את האוכל המזרח תיכוני שהוא מתמחה בו (וכובש בסערה מאז הפתיחה של נור גם את ניו יורק) בגרסה קלילה ומשוחררת. אנחנו אמנם עדיין לא יודעים מה בדיוק יוגש כאן, אבל אדוני מספר על מנות בשרים על האש, עראייס, ומנות ים תיכוניות נוספות מהרפרטואר שלו שיעברו התאמה ל"סטריט פוד". אם אפשר להביע משאלות, היינו מבקשים שבדוניא תוגש גם אחת המנות החביבות עלינו במיוחד של אדוני, זו שיכולה להיות מושלמת בגרסת אוכל הרחוב, כשאנחנו מדברים כמובן על קרואסון המוח עם טבחה, תפוחי אדמה, ביצה קשה ולימונים כבושים. תמיד אפשר לקוות לא?