ממציא הנוטלה מת. 10 מתכונים מתוקים לזכרו
פרנצ'סקו ריבלה, שהתחיל את דרכו במעבדות של חברת פררו לפני יותר מ-70 שנה והתקדם עד שהיה למנהל בכיר בחברה, הלך לעולמו בחג של כל השוקולדים - ולנטיינ'ז דיי. אף שלא הכרנו אותו באופן אישי, אנחנו מרגישים צורך לציין את מורשתו בכמה מתכונים שאנחנו אוהבים במיוחד

פרנצ'סקו ריבלה, הכימאי שמזוהה עם המצאת הנוטלה, הלך לעולמו השבוע בגיל 97 - 10 שנים בדיוק אחרי מותו של מישל פררו, מייסד פררו, החברה שמאחורי הממרח האהוב. ריבלה, שכונה בתקשורת האיטלקית "אבי הנוטלה", עבד בחברה משנת 1952 ונפטר בדיוק בוולנטיינ'ז דיי, יום שנוהגים לחגוג בין השאר עם תועפות של שוקולד, כמה סמלי. ריבלה עבד בתחילה במעבדה שהייתה אחראית בין היתר על פיתוח מוצרים חדשים, ועם השנים הפך למנהל בכיר וליד ימינו של פררו המייסד.
לזכרו של ריבלה - שהיה ללא ספק דמות משמעותית בחיינו, גם בלי להכיר אותו בכלל, ואפילו בלי לדעת על קיומו - אנחנו בוחרים לחזור לכמה מתכוני נוטלה שאנחנו אוהבים במיוחד. יש לנו פה עוגות, עוגיות, לחמניות, וגם פנקייק, קרפ, כדורי שוקולד ומאפינס, ואפילו אוזני המן. לזה אנחנו קוראים חתיכת מורשת.

מתכון של קרין גורן מתוך הספר הוותיק והמצוין "אם לסבתא היה מיקסר". את הנוטלה מקפיאים כאן בצורת טבעות, כדי שיהיה אפשר למלא בה כדורי בצק בקלות. התוצאה לא פחות ממטריפה.

אם פנקייק זה טעים, רק דמיינו כמה טעים פנקייק שממלאים מבעוד מועד בדיסקית של נוטלה.

מתכון של קרן אגם לעוגה בקערה אחת, שמשלבת את אהבתנו לשוקולד עם אהבתנו לקפה, שגם היא לא קטנה.

מהביסים שנשארים איתכם כמה דקות טובות אחרי שהעוגייה כבר נעלמת. מקווים בשבילכם שיש עוד כמוה בהישג יד.

מהמתכונים שאנחנו שולפים בכל פעם שאנחנו חייבים משהו מתוק, ומהר. 20 דקות ויש מאפינס.

חלום של ארוחה לשבת בבוקר. קרפ דקיק עם מילוי דקיק קצת פחות של ממרח נוטלה, ושום דבר חוץ מזה. אם אתם מתעקשים, אפשר לחצוץ עם איזה פרי.

7. קראנץ נוטלה
אחת מעוגות השמרים הכי אהובות עלינו, לא רק בגלל הנוטלה אבל בהחלט גם בזכותה.
ביסקוויטים, נוטלה, שמנת מתוקה, ערבוב, כדורים. טעים!

מתכון של עדיקוש ללחמניות שהנוטלה מוטמעת בהן בילט אין. איזו המצאה נהדרת.

לסיום, פורים עוד שנייה כאן - הזדמנות להיזכר כמה נוטלה מתאימה כמלית לבצק פריך. במתכון הזה מחזקים בעדשי שוקולד, שיהיה.