mako
פרסומת

תושבי הקריות התחדשו במסעדת שף יפנית שווה במיוחד

סצנת האוכל היפני בארץ לא מפסיקה להתחדש ולהשתדרג, אבל שום דבר לא הכין אותנו לפתיחה של דומו ברחוב הראשי של קריית חיים. זו לא סתם מסעדה עם סושי טוב, אלא מסעדה עם תפריט יפני יצירתי ומיוחד עליו חתום שף מתן בל (מיזומי)

לין לוי
mako אוכל
פורסם:|עודכן:
סושי וניגירי כמו אומנות - Domo
סושי וניגירי עדינים ומקצועיים|צילום: לין לוי, mako אוכל
הקישור הועתק

למרות הריחוק הפילוסופי והגיאוגרפי בינינו לבין יפנים, למטבח היפני הולך לא רע בישראל. בחורף האחרון חווינו כאן מגפתראמנים, בשנה אחרונה נפתחו 2 איזאקיות תל אביביות מעולות, (גאיג'יןוסאקה בה) ובחיפה נחנך סושי בר בשםקימיקו. עכשיו גם הקריות מצטרפות למגמה עם מסעדה יפנית חדשה מבית היוצר של השף מתן בל. דומו (Domo)היא שילוב חדש בין מטבח כשר למסעדה שפתוחה בסופ"ש במיקום לא שגרתי על הרחוב הראשי של קריית חיים.

הרולים של Domo
הרולים של Domo|צילום: לין לוי, mako אוכל
חלל המסעדה - Domo
חלל המסעדה|צילום: לין לוי, mako אוכל

מתן בל, בוגר בית הספר בישולים שגם למד ביפן והתמחה במסעדה עם כוכב מישלן באוסקה, עסק בארץ במשך 12 שנים באירועים פרטיים עד שפתח עם קבוצת מסעדנים מהצפון אתמיזומי בכנרת. לפני שנה הוא השיקספר בשם שף מתוך השפע - אומנות המטבח היפניוהיום הוא מוביל אתדומויחד עם השותפים מיכאל ושנית קרצ'ק, מסעדנים שבבעלותם רשת המבורגריות סמאשבורגר ובר בשםArto.

התפריט כולל טעמים בועטים ויש טאץ' אישי בכל מנה.זה לא אוכל יפני קלאסי אבל גם ממש לא פאן אסייתי. במנות יש אסטטיקה גבוה שמזוהה עם השף וכל אחת מורכבת מהרבה מרכיבים, שאת רובם השף מייצר לבד. יש בו מנות שכבר מזוהות עם בל והולכות איתו לכל מקום כמו עלה וואסאבי בטמפורה עם טרטר טונה מעל (58 שקלים) וסלט קיסר יפני עם ויניגרט וואסאבי יוזו, שקדים קלויים, פוריקקה, ואצות נורי (58 שקלים).

קולורבי מוחמץ ב-DOMO
קולורבי מוחמץ ב-DOMO|צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת
עלה וואסאבי בטמפורה עם טרטר טונה
עלה וואסאבי בטמפורה עם טרטר טונה|צילום: לין לוי, mako אוכל

חוץ מהשלאגרים התפריט מציע גם מנות חדשות כמו גיוזה ממולאת אונטריב בבישול ארוך שמכינים במקום, והיא מוגשת מעל רוטב קארי יפני עם טיפה פולנטה בשביל המתיקות והתאמה לחך הישראלי (55 שקלים); טאטאקי פילה בקר עם ג'ינג'ר טרי, יוזו קושי שמכינים במקום, מיץ יוזו משומר וחלפיניו ברוטב הדרים וצ'יפס של כרישה (82 שקלים); קולרבי מוחמץ בכבישה עדינה עם שמן עלי וואסאבי ושמן טוגורשי שעשוי כמו דפים מגולגלים (42 שקלים); וטרטר בקר עם ויניגרט ספייסי מיסו פוריקקה (86 שקלים).

חוץ מזה יש בתפריט סושי שהוא פשוט הצגה, רולים קטנים, עדינים יצירתיים ויפהפיים (62-88 שקלים לרול), סשימי מקצועי וגם ניגירי מינימליסטי (60-64 שקלים) והכול מוגש עם וואסאבי טרי שמכינים במקום. המנות הראשונות בתפריט הן חציל במיסו (58 שקלים); פלפל שישיטו מושרה במרינדה יפנית (54 שקלים); בטרה סאקה - ריבועי אורז מטוגן מצופים בפניני אורז עם טוביקו וטונה קצוצה מעל המוגשים מעל איולי כמהין (65 שקלים).

פרסומת
הסושי ל דומו
הסושי ל דומו|צילום: לין לוי, mako אוכל
על הבר בדומו
על הבר בדומו|מתוך וידאו: לין לוי, mako אוכל

יש בתפריט גם ראמן שמגיע ב-2 גרסאות: מיסו ראמן קלאסי וטאנטמן ראמן עם ציר עוף כהה וצ'ילי קוריאני (68-75 שקלים); שיפודי יקיטורי, קומבינציות של סשימי, ניגירי או רולים (88-495 שקלים) וארוחת אומסקה (טעימות) של 6 רולים לבחירת השף (300-420 שקלים).

בטרה סאקה בדומו
בטרה סאקה בדומו|צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת

דומו הוא לא מקום מהודר ורחוק ממסעדות היפניות המעוצבות של תל אביב; זו לא איזאקיה ולא ראמנייה אלא פשוט מסעדה יפנית נגישה שהווליום והעיצוב בה לא גונבים את ההצגה. האוכל של מתן מעולה וההשקעה בפרטים הקטנים הופכים אותו לייחודי, במיוחד באזור הקריות.

Domo. אח"י אילת 69, קרית חיים. שני-שבת החל מ-19:00

מצאתם טעות לשון?