mako
פרסומת

ארוחת מלכים: מסעדה חדשה בגליל המערבי

מסעדת "שאטו דה רואה" (מבצר המלך בצרפתית), שצפויה להיפתח באוגוסט הקרוב, מציעה לאורחיה חוויה גלילית-אירופית יוצאת דופן, שמשלבת סעודה במבנה בן 400 שנה עם נוף להר מירון ותפריט שף איטלקי. אם תתעייפו תוכלו אפילו להישאר לישון

ריטה גולדשטיין
פורסם:
שאטו דה רואה ריזוטו
צילום: יחסי ציבור אוצרות הגליל , יח"צ
הקישור הועתק

אין הרבה מסעדות בארץ שהמיקום שלהן מהווה נקודת משיכה לא פחות מהאוכל שהן מציעות. זה בדיוק הסיפור של שאטו דה רואה (מבצר המלך, בתרגום מצרפתית), מסעדה חדשה שצפויה להיפתח להרצה בכפר מעיליא באוגוסט הקרוב. שאטו דה רואה ממוקמת במבנה היסטורי בן 400 שנים, ששופץ לאחרונה ועתיד להפוך לביתם של המסעדה ושל מתחם הארחה גלילי.

שאטו דה רואה
מסעדה יפהפייה במבצר עתיק. שאטו דה רואה | צילום: יחסי ציבור אוצרות הגליל , יח"צ

על המקום החדש אחראים בני זוג בשם סלמה ולביב עסאף, שיחד עם פרויקט אוצרות הגליל, שנרתם לעזרתם,  הפכו את המקום מפיסת היסטוריה נשכחת למבנה שוקק חיים. המבנה הוקם במאה ה-12, אז שימש כמבצר צלבני, ואם הרקע לא מספיק מרשים אתכם, רצפת הזכוכית של המסעדה והנוף של הר מירון הנשקף ממנה כבר יעשו את העבודה.

שאטו דה רואה ריזוטו
ריזוטו. תפריט בסגנון איטלקי | צילום: יחסי ציבור אוצרות הגליל , יח"צ

על ההיבט הקולינרי של מסעדת שאטו דה רואה אחראי השף אליאן ליוס. עם ניסיון של למעלה משלושים שנה במסעדות באיטליה, ליוס יהיה אחראי הן על האוכל והן על הקונספט של המקום, שינסה לחבר בין העבר האירופי להווה הגלילי.

בתפריט המסעדה ניתן יהיה למצוא מגוון מנות בסגנון אירופי ואיטלקי קלאסי כמו ויטלו טונאטו - מנת עגל עם קרם טונה; ריזוטו פטריות פורצ'יני; קינוח לימון וקצפת מאזור אמאלפי; טרטר בקר שמוגש כאן עם קינואה ופרמזן; וספגטי פירות ים. לצידן יוצעו מנות שמתכתבות עם הגליל וחומרי הגלם שמאפיינים את האזור, כמו רביולי טלה ברוטב פקורינו ומנטה; וטלה בקרם פריקי וצנוברים קלויים.

פרסומת
שאטו דה רואה הגליל המערבי
חתיכת מיקום מרשים | צילום: ערן קליגר, יח"צ

המסעדה החדשה תציע לא פחות מ-300 מקומות ישיבה, ובהמשך צפויים להיפתח במקום חדרי אירוח פרטיים שיאפשרו לינה במבנה עצמו.

שאטו דה רואה. כפר מעיליא, הגליל המערבי. 04-8850088. לא כשר