"כולם פשוט שבורים, מפורקים ולא מבינים"
טדי רוזנבאום, שרק החודש פתח עם דין שושני מסעדה חדשה בתל אביב, מספר על האדם המופלא שהיה, על ההלם של החברים ועל הבלגן מול הרשויות: "אתמול הייתה פה עובדת סוציאלית של העירייה שליוותה אותנו לגופה, אבל חוץ מזה כל מה שאנחנו יודעים זה מהחדשות וכל מה שהחדשות יודעים זה מאיתנו. הכל ספקולציות והדמיון משתולל"


דין שושני בן ה-25,שנספה אמש באסון המעלית בתל אביב, היה טבח צעיר שהספיק, למרות גילו הצעיר, לצבור רזומה מרשים ולעבוד במסעדות המובילות בתל אביב. ממש החודש הגשים חלום ופתח עסק משלו - מנצ'וק בשכונת ביצרון בתל אביב, בשותפות עם טדי רוזנבאום.
המסעדה התמקדה במנת ממרח ירקות שעליה ירקות צלויים עם ביצה עלומה והגישה אוכל ביתי אבל מוקפד, ושושני הספיק לקבל עליה ביקורות חיוביות. רק לפני שלושה ימים הוא העלה את התמונה האחרונה שלו בחשבון האינסטגרם, שבה נראה במטבח של מנצ'וק.
"עבדנו יחד כל אחד בתחום שלו, הוא במטבח ואני בפלור, והחלטנו שאנחנו רוצים לקשור את העתיד שלנו ולפתוח מקום", מספר רוזנבאום, "פתחנו את מנצ'וק יחד עם אבא של דין, והגשנו שם את המנה חדשה שדין יצר, אבל הוא היה בלי קשר היה פשוט אחלה גבר. הוא היה מרכז בצופים וכולם אהבו אותו. זה מוות נוראי".
לגבי המשך דרכה של המסעדה המשותפת אומר רוזנבאום כי "אני לא יודע מה נעשה בעסק, אני מאמין שנמצא פתרון אבל אני לא יודע להגיד לך אם נמשיך. החיים ישתנו עכשיו, וצריך לעשות עם זה משהו". המצב הנפשי של החברים הוא כצפוי קשה מאוד, וחוסר הידיעה אינו מועיל: "כולם פשוט שבורים, מפורקים ולא מבינים איך זה קרה. אף אחד לא עדכן אותנו בשום דבר, אף גורם משטרתי או גורם מהעירייה לא הגיע, כתבים נאספים פה מחוץ לבית ואורבים פה לאנשים. פשוט לא טוב. וכואב. אתמול הייתה פה עובדת סוציאלית של העירייה שליוותה אותנו לגופה, אבל חוץ מזה כל מה שאנחנו יודעים זה מהחדשות וכל מה שהחדשות יודעים זה מאיתנו. הכל ספקולציות והדמיון משתולל. אין לנו מושג בפועל מה קרה".
השפים סופדים לדין
"דין היה אחד הכשרוניים אצלנו במערכת", מספר תמיר מיכאלי ממסעדתאיגרא רמא, שבה עבד שושני כשנה, "הוא היה איתנו מהפתיחה, מהרגע הראשון של המקום, והוא סופר מוכשר. מבחינתנו הוא היה מיועד להיות המנהיג הבא בתוך המטבח. דין היה פשוט בחור קסם שמשדר אנרגיות טובות לכל מי שנמצא סביבו ואחד הטבחים הכי מוכשרים שיש. צפינו לו דרך ארוכה בתחום והוא היה גאון במה שהוא עושה, הייתה לו טביעת אצבע מאוד טובה במה שעלה על המחבת שלו. אחרי שעבד אצלנו הוא החליט שהוא רוצה לצאת לדרך עצמאית והוא פתח מקום משלו. לצערי לא הספקתי אפילו לאכול אצלו שם".
"דין היה בחור צעיר מלא חיוך וטוב", מספר השף שרון כהן ממסעדת שילה, שגם בה עבד שושני, "איש עם המון מוטיבציה להצליח ליצור ולעשות טוב לאנשים". השף אורי לוי ממסעדת ראיסה ביפו, שבה עבד דין כטבח לפני ארבע שנים, מספר ששמרו על קשר בזמן שחלף: "הוא היה אמור לבוא לעבוד אצלי. פשוט ילד מקסים, שקט וטוב. זה מאוד מאוד עצוב. גיליתי את זה לפני כמה שעות וראיתי את התמונה שלו והזדעזעתי. תנחומיי למשפחה".
הלווייתו של דין שושני תתקיים היום בשעה 14:30 בשער חסד, בית הקברות ירקונים.