אוכל
אוכל

שיקשוקית של מחניודה

יש הרבה מתכונים שתכננו יום אחד לשים עליהם יד, והשיקשוקית של מחניודה הוא בהחלט אחד מהם. לשמחתנו יצא לנו להחליף כמה מילים עם השף, ויצאנו עם המתכון המלא של אחד הניגובים הכי לוהטים בירושלים

|mako אוכל| פורסם07:21
מחניודה - שקשוקית (צילום: יעקב הררי, mako אוכל)
צילום: יעקב הררי, mako אוכל
Rating:2.3231reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (6 מנות):

  • 3 בצלים גדולים, קצוצים
  • מעט שמן, לטיגון
  • חצי קילו בשר עגל טחון
  • חצי קילו בשר טלה טחון (עם הרבה שומן)
  • 10 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף ראס אל חנות
  • 1 כף אריסה
  • חצי כף פפריקה חריפה
  • חצי כף כמון
  • חצי כף חוואייג'
  • 150 גרם פיסטוקים, קלויים

להגשה:

  • טחינה
  • יוגורט

אופן ההכנה:

1מאדים את הבצל במעט שמן על חום נמוך עד שהוא נהיה שקוף.

2מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו באמצעות כף עץ. מערבבים ביסודיות עד שהבשר מתבשל היטב.

3מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לערבב. משאירים את המחבת על האש עוד כ-5 דקות (לא שוכחים לערבב מדי פעם כדי שלא יישרף).

4מוסיפים את התבלינים והפיסטוקים ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים (בשלב הזה אפשר להוסיף קצת עמבה).

5מערבבים טחינה עם מעט יוגורט עד לקבלת מרקם אחיד.

6מרכיבים את המנה: מוזגים את טחינת היוגורט לצלחת ההגשה, מעליה מנה גדושה של תערובת הבשר, ומגישים עם פיתות חמות.

>> בואו לראות את אסף גרניט משדך בין השיקשוקית לפיצה

>> רוצים לזכות בארוחת טעימות במסעדת מחניודה? בואו לנסות את מזלכם

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il