אוכל
אוכל

קדירת החלוצים ממטולה: קדירת בקר וירקות שורש

דרך מוצלחת להיכנס לאווירה חורפית היא לצלול אל תוך הכנת קדירת בקר וירקות שורש עמוסה כל טוב, שבתוכה משכשכות להן כופתאות שגלגלתם לגמרי לבד מחלה

|הכי טעים שיש| פורסם12:48
קדרת בשר של חלוצים (תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש)
תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש
Rating:4.524reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

מרכיבים:

  • 1/2 1 ק"ג בשר בקר צוואר חתוך לקוביות בינוניות

  • 1 כף קמח לבן
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כף אבקת שום
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף כמון
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל לבן
  • 6-7 כפות שמן זית
  • 3 גזרים
  • 3 קישואים
  • 1 ראש פטרוזיליה
  • 1 ראש סלרי ועלים
  • 1 סלק
  • 2 קולרבי
  • 2 לפת
  • 5 ארטישוק ירושלמי
  • 3 תפוחי אדמה
  • 4 בצלים בינוניים סגולים
  • 6-7 פלפל אנגלי
  • 3 עלי דפנה
  • 2-3 כוסות מים פושרים (עד כיסוי גובה תכולת הקדרה)
  • 1 כוס מיץ תפוחים טבעי
  • קורט צ'ילי
  • 1 כף פלפל גרוס

לכופתאות:

  • 1/2 חלה (החלק הפנימי בלבד ללא הקרום)

  • 4 כפות מים
  • 1 ביצה
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף עירית קצוצה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל לבן

אופן ההכנה:

1תערובת הכופתאות: מוציאים את החלק הפנימי של החלה בלבד. מוסיפים את המים וסוחטים את החלה סחיטה קלה. מוסיפים את הביצה, הפטרוזיליה והעירית. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומניחים בצד. אחרי מנוחה קצרה קורצים כופתאות עגולות.

2התבשיל: חותכים את הבשר לקוביות, מכינים בצלחת קמח עם פפריקה, אבקת שום, כורכום, כמון, מלח ופלפל לבן. מקמחים את הבשר.

3בסיר קדרה עם שמן זית, מטגנים וסוגרים את הבשר מכל צדדיו.

4מקלפים וחותכים את כל הירקות לקוביות גסות ומוסיפים לסיר עם הבשר לטיגון של חמש דקות עם תוספת של מעט שמן זית. (2-3 כפות).

5מתבלים בפלפל אנגלי ועלי דפנה ומכסים במים עד גובה הקדרה. מרתיחים ומנמיכים להבה. מוסיפים את מיץ התפוחים, הצ'ילי, המלח והפלפל גרוס. מוסיפים את הכופתאות לסיר ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il