אוכל
אוכל
מיני הכי טעים אורז

ריזוטו שומר, אפונה ועגבניות מדורה

ריזוטו בציר ירקות עם אפונה וכרישה

|הכי טעים שיש| פורסם20:54
ריזוטו שומר, אפונה ועגבניות מדורה (תמונת AVI: mako)
Rating:4.642reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לציר הירקות:

  • גזר

  • שורש סלרי קטן עם הגבעולים
  • שורש פטרוזיליה
  • שומר קטן
  • בצל קטן
  • 3 שיני שום
  • 1/4 כפית זרעי שומר
  • 1/4 כפית זרעי כוסברה
  • ענף אחד של תימין
  • 3 עלי דפנה
  • 6 גרגירי פלפל אנגלי
  • 4 ליטר מים

לריזוטו:

  • כוס אורז ריזוטו (עגול)

  • 3 עגבניות
  • שומר בינוני חתוך לשמיניות
  • 1/2 כוס אפונה טרייה
  • שן שום
  • בצל קצוץ
  • כרשה קצוצה
  • קורט תימין קצוץ
  • זרעי שומר
  • זרעי כוסברה
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 3 כוסות ציר ירקות רותח
  • 1/2 צ'ייסר ערק (15 מ"ל)
  • 4 כפות חמאה צהובה
  • 2 כפות גבינת פרמזן
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח גרוס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1אופן הכנת הציר: מקלפים ושוטפים היטב את הגזר, שורש הפטרוזיליה ושורש הסלרי, וחותכים אותם גס.

2מפרקים את השומר ושוטפים היטב. מקלפים ופורסים את הבצל ושיני השום.

3מוסיפים את כל המרכיבים הנוספים לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה כשעה, מסננים ושומרים בקירור.

4הכנת הריזוטו: צולים את העגבניות על להבת הגז, מקלפים ואופים אותן בתנור בחום של 180 מעלות רבע שעה.

5מתבלים את השומר בשמן זית, מלח ופלפל, צולים בתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה.

6בסיר רחב בעל תחתית כבדה ממיסים 2 כפות חמאה ומטגנים את הבצל והכרשה עד לשקיפות. מוסיפים את האורז ואת התימין, זרעי השומר והכוסברה ומטגנים כדקה נוספת.

7מוזגים את היין ומערבבים היטב, מתחילים להוסיף את ציר הירקות בהדרגה ומערבבים במרץ, לאחר מכן מוסיפים את השומר והעגבניות הקלויים.

8מוסיפים את הערק ואת יתרת הציר עד לדרגת הבישול הרצויה ומכבים את האש.

9מבליעים פנימה תוך ערבוב 2 כפות חמאה, 2 כפות פרמזן ואת הפטרוזיליה הקצוצה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il