אוכל
אוכל

דג מרוקאי חריף

פרוסות לוקוס ברוטב אדמדם לחובבי החריף עם כמה נגיעות זעפרן בשביל הריח והטעם. לא תאמינו כמה זה קל להעמיד סיר כזה לשבת

|הכי טעים שיש| פורסם10:43
דג מרוקאי חריף (תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת)
תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת
Rating:4.552reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

מרכיבים:

  • 1 צרור פטרוזיליה טרייה

  • 6 פלפלים חריפים יבשים גדולים
  • 2 גמבות פרוסות לרצועות
  • 3 לימונים כבושים פרוסים
  • 2 עגבנייה גדולה אדומה פרוסה
  • 1/2 1-2 קילו לוקוס טרי פרוס לפרוסות של 3 ס"מ (אפשר דג מושט)
  • 4-5 ראשי שום
  • 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה מאוד
  • 1 כף פפריקה אדומה מאוד חריפה מאוד
  • 2 כפות כמון טרי
  • קמצוץ קושט (משיה)
  • 4-5 כפות שמן זית
  • כמה שערות זעפרן באיכות טובה
  • לימון טרי

אופן ההכנה:

1בתחתית של סיר רחב עם שוליים נמוכים (סוטאז') מפזרים עלים שלמים של פטרוזיליה. ומעל שמים את הפלפל החריף. מניחים מעליהם את הגמבה, הלימון והעגבניות ומעל הכל מסדרים את הדג.

2בקערה מערבבים יחד את כל התבלינים מלבד הזעפרן עם שמן הזית ושופכים אותם אל הסיר. משרים במים רותחים את הזעפרן למשך כמה דקות ומוסיפים לסיר.

3מפזרים את שיני השום מעל ומוסיפים מים עד לגובה הדג.

4מכסים ומבשלים במצב של רתיחה עדינה כ-20 דקות.

5מנמיכים את הלהבה למינימום וממשיכים לצמצם עד לקבלת רוטב סמיך כ-30 דקות ואפשר עד שעה (תלוי במידת הסמיכות הרצויה). לפני ההגשה סוחטים מעל דגים לימון טרי לפי הטעם.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il