mako
פרסומת

איך בוחרים אבוקדו?

רגע לפני הקופה, קבלו את הטיפ שיעזור לכם לגלות מה מצבו של האבוקדו מבפנים – ירוק ויפה או שמא חום ומבאס?

mako אוכל
פורסם:
אבוקדו חתוך
אבוקדו חתוך | צילום: istockphoto
הקישור הועתק

אולי זו תאוות הבצע של הירקנים, אולי הדור ההולך ופוחת של הירקות באופן כללי – אבל איכשהו אפילו עכשיו, בשיא העונה של האבוקדו, לא נדיר לחתוך אבוקדו שזה מקרוב נרכש ולגלות שמבפנים הוא כולו שחור ורקבובי. אז איך מונעים את המצב הזה? בלוג בישול אמריקאי בשם Northwest Edible Life סיפק לנו תשובות.

אבוקדו חתוך
כזה אנחנו רוצים! | צילום: istockphoto

כשבוחרים את האבוקדו מוודאים דבר ראשון שיש לו סימנים של בשל אך לא רקוב. במקרה של אבוקדו מזן האס, שהוא הנפוץ בעולם, זה אומר שהקליפה ירוקה כהה, כמעט שחורה, ובעלת גבשושיות. הפרי עצמו צריך להרגיש כבד ויציב, ללא אזורים חלקים או רכים באופן חריג. אבל למרבה הצער זה עדיין לא מספיק.

הטיפ האמיתי מגיע עכשיו: נכון יש את קצה הגבעול הזה בישבנו של האבוקדו? אז בדקו שאיש לא מסתכל, ותלשו אותו החוצה. מה שתגלו מתחתיו ייתן לכם מושג אמין למדי על המתחולל בתוך האבוקדו פנימה. אם תמצאו שטח חום מתחת לגבעול, מוטב שתוותרו על האבוקדו ותבחרו אחר. אם השטח ירוק-צהוב ובהיר – השטח נקי והאבוקדו מוצלח.

אבוקדו שחור - חוץ
גבעול שחור | צילום: צילום מסך מהאתר http://www.nwedible.com
אבוקדו שחור - פנים
אבוקדו שחור | צילום: צילום מסך מהאתר http://www.nwedible.com
פרסומת
אבוקדו ירוק - חוץ
גבעול ירוק | צילום: צילום מסך מהאתר http://www.nwedible.com
אבוקדו ירוק - פנים
אבוקדו ירוק | צילום: צילום מסך מהאתר http://www.nwedible.com