mako
פרסומת

כך תבטיחו ששום גרעין פלפל לא יסתנן לכם לסלט

יש הרבה דרכים לחתוך פלפל לסלט, אבל רק אחת שאנחנו מכירים ששומרת שגרעיני הפלפל הסוררים לא יפריעו ולא ידרשו תשומת לב מיוחדת, כמו שהם אוהבים. והיא פשוטה שאין לתאר

מערכת אוכל טוב
mako
פורסם: | עודכן:
פלפל אדום חתוך
פלפל אדום חתוך | צילום: ffolas, ShutterStock
הקישור הועתק

אנחנו מתים על פלפלים, באמת, בעיקר אדומים, אבל הגרעינים שלהם הם קוץ שאנחנו מודים שעדיין לא למדנו להתמודד איתו. תחשבו רגע מה היה קורה אם לפלפלים לא היו גרעינים (לא היו יותר פלפלים, אוקיי, חוץ מהאספקט הזה). היינו שולפים פלפל מהמקרר, שוטפים ומנשנשים בדרך לעבודה בכיף, עד שהיינו מגיעים לגבעול ופשוט נפטרים ממנו. כמה קל.

מודים שלא אחת אנחנו מתכוונים להוסיף פלפל לסלט הירקות שלנו וברגע האחרון נמלכים בדעתנו, רק כי אין לנו חשק להתחיל לדוג גרעינים עקשניים שלא משנה איך חותכים את הפלפל - איכשהו הם תמיד שם.

רגע - תמיד שם? תמיד תמיד? אז זהו, מתברר שלא, והדרך למנוע מהם להידחף למקומות לא להם היא ממש ממש פשוטה. 

אוקיי, קחו ליד פלפל ונתחיל. 

דבר ראשון חתכו את הגבעול של הפלפל כך שהפלפל יוכל לעמוד ביציבות יחסית על "ישבנו". יש? הלאה: נכון שלכל פלפל יש או 3 או 4 אונות (ויש חריגים עם 5)? החיתוך שלנו ייעשה בחיבורים בין האונות האלה (הכל נורא ברור בסרטון שלמעלה). נועצים את סכין בקודקודו של הפלפל וחותכים למטה כמעט עד הסוף, לפי קו האונה. ומה הלאה? אין הלאה, כי זהו - אתם נותרתם עם רצועות פלפל נקיות וטעימות, והגרעינים נותרו מחוברים לגבעול ועומדים קוממיות על הקרש. 

יש לכם דרך טובה יותר להתמודד עם גרעינים של פלפל? אנחנו מתקשים להאמין, אבל מוזמנים לספר לנו בתגובות.