mako
פרסומת

הטיפ הפשוט לעוגיות עגולות כמו בקונדיטוריה

שאף אחד לא יתחיל לנאום לנו על המראה הביתי האותנטי והמלבב - עמוק בלב כולם יודעים שאין כמו עוגיות סימטריות לגמרי, שדומות אחת לשנייה בול

מערכת אוכל טוב
mako
פורסם:
עוגיות בראוניז לפסח
עוגיות בראוניז לפסח | צילום: קרן אגם, mako אוכל
הקישור הועתק

יש אסכולה שאנחנו מעריכים דווקא, שלפיה אין דבר כזה מאפה מכוער. לא משנה כמה חריצים נבקעים בעוגה הבחושה שלכם או כמה שונות זו מזו העוגיות שהכנתם, שהתפשטו (שלא לומר התעוותו) כל אחת לכיוון אחר לגמרי - מאפה הוא תמיד יפה, וככל שהאינדיבידואליות שלו זועקת יותר, מה טוב. אז באופן עקרוני אנחנו מסכימים עם הטענה הזאת, אבל איכשהו כשפעם במאה שנה יוצא לנו מגש עוגיות שכולן זהות, לא יעזור בית דין אנחנו שמחים פי אלף.

לכן שמחנו כשטיקטוק הביא לפתחנו את הטיפ הבא, ליצירת עוגיות עגולות ומושלמות (לא ברמה של שימוש בכף גלידה אלא בערך פי 10 מזה) - והכל בעזרת כוס רגילה לגמרי:

הסיפור הוא פשוט והולך ככה: מיד כשהעוגיות יוצאות מהתנור לוקחים כוס ומטלטלים אותה סביב העוגייה מצד לצד, כך שתעגל את העוגייה ותחזיר למקום כל רכיב סורר שאולי ינסה לבלוט החוצה. סיימתם? הלאה לעוגייה הבאה.

אז כן, מראה ביתי זה לא משהו להתבייש בו (מה גם שתמיד אפשר לקרוא לו "כפרי" ובכך להעלות קצת את קרנו), אבל עוגיות כמו בקונדיטוריה, עגולות וממושמעות כמו חיילים - זה בכל זאת משהו אחר. נסו ותיווכחו.