איך מבשלים ביצה קשה שתתקלף בקלות?
הממברנה הדקיקה הזאת שבתוך הביצה, כמה צרות היא עושה לנו בחיים! ומצד שני, כמה אושר וסיפוק יש לנו כשאנחנו לומדים איך לגרום לה לנהוג כרצוננו. בקיצור, לכו תביאו כפית ונראה לכם מה צריך לעשות לביצה לפני הבישול כדי שהיא תתקלף בקלילות אחריו

הטיפ של התר ברנס לקילוף ביצה הצליח להפתיע גם את הביצולוגים הוותיקים, אלה שמנסים כל שיטה שהם מוצאים שעשויה לעזור לקליפה להיפרד בקלות מהחלבון. בניגוד לרוב משפיעני הרשתות החברתיות, התר ברנס זו היא אישה מהיישוב, לא סלב ולא מובילת דעת קהל אלא פשוט אישה שפיתחה שיטה גאונית לקלף ביצים קשות וגרמה למיליונים לפעור את הפה. וככה זה הולך:
הסוד של ברנס הוא להקיש בכפית על קליפת הביצה לפני הכנסתה לסיר, שוב ושוב עד שהיא שומעת צליל של פיצלוח (ולא של הקליפה). "המשמעות של הצליל הזה היא שהחלבון פרץ את דרכו החוצה מהקליפה הפנימית", היא מסבירה, ואחרי שזה קורה - הביצה הרבה יותר קלה לקילוף. הסדק הקטנטן הזה, מתברר, מאפשר למים לעבור בין הקליפה לחלבון - וזה מה שמקל על קילוף הביצה.
קלי סניי, מחברת ספרי בישול ושפית מסן דייגו, קליפורניה, ניסתה כמו רבים אחרים את הטיפ ומנדבת חידוד: כשעושים את זה נכון, היא אומרת, זה עובד נהדר. "יש להקיש הקשה קלה על הקצה העגול הרחב יותר של הביצה, היכן שנמצא תא האוויר - עד ששומרים קליק. הצליל שנשמע הוא צליל היפרדות הממברנה מהקליפה. שחרור הממברנה מאפשר לביצה המבושלת להתקלף בקלות".
ואם תהיתם למה יש ביצים קשות במיוחד לקילוף - זו קריאת חובה בשבילכם.