mako
פרסומת

מתברר שיש דרך אחרת לחלוטין לחתוך בצל

לחתוך בצל כמו שפים אנחנו כבר יודעים ממזמן, אבל מתברר שחלק מהשפים זנחו את השיטה הקלאסית ועברו לשיטה קצת אחרת. בואו ותראו אותה

mako אוכל
פורסם:
חיתוך בצל - שיטה חדשה
צילום: tastingtable.com
הקישור הועתק

אם תרצו או לא, כמעט כל מתכון (מלוח) בעולם מתחיל בקיצוץ בצל. מרקים, תבשילים, מוקפצים, סלטים ומה לא - הבסיס של כולם הוא אותו שורש חריף שמגיע אלינו ממשפחת השומיים. 

שנים חתכנו בצל באותה הטכניקה הקלאסית: חותכים בצל לשניים, מקלפים את הקליפה החיצונית, פורסים את הבצל לפרוסות שמחוברות עדיין בשורש, חותכים אותו פעמיים לרוחב ואז לקוביות. הנה, ככה:

חיתוך בצל - שיטה ישנה
השיטה הקלאסית לחיתוך בצל | צילום: tastingtable.com

אבל מתברר שאצל השפים, זה כבר ממש לא העניין. נתקלנו בצורת חיתוך שונה באתר Tasting Table, שהשפים שסיפרו עליה נשבעו שהיא מהירה יותר ומבזבזת פחות. והנה השיטה: פורסים את הבצל לפרוסות רוחביות, משכיבים את הפרוסות על הקרש בצורת רעפים וקוצצים. ככה:

חיתוך בצל - שיטה חדשה
וזאת השיטה החדשה. מה אתם אומרים? | צילום: tastingtable.com

אז מה יותר מהיר בה? אנחנו מניחים שביטול כיוון אחד של חיתוך וביטול אלמנט הגובה של הבצל הופכים את העבודה לטיפה מהירה יותר. אם תנסו את השיטה בבית, אולי לא תבינו בהתחלה על מה מדובר, אבל אחרי אימון קצר יכול להיות שלא תרצו לחזור לשיטה הישנה. 

ניסיתם את השיטה החדשה? ספרו לנו בתגובות