mako
פרסומת

הטיפים של איל שני למנות של עצמו שווים זהב

לאחרונה מעלה השף האהוב, שופט "מאסטר שף", סרטוני טיקטוק שבהם הוא צופה באחרים מכינים מנות מפורסמות שלו, תוך שהוא שופט את התוצאה ומעיר הערות על ההכנה. אנחנו ממליצים לכם לצפות בהם גם כי איל שני הוא איל שני, אבל גם כי וואללה, אותנו הם לימדו כמה דברים חשובים על בישול

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
כרובית אייל שני
כרובית אייל שני | צילום: miznon_il, instagram
הקישור הועתק

עמוד הטיקטוק של איל שני הוא כר פורה לבידור טוב, אבל גם להשכלה קולינרית. לאחרונה הוא מעלה בו סרטונים שבהם הוא בוחן טיקטוקרים אחרים שמכינים מתכונים שלו, ונותן חוות דעת על כל צעד שהם עושים בדרך. בינתיים כיכבו שם הכרובית המפורסמת של רשת מזנון, השניצל במילוי פירה שמזוהה עם שני ומוגש במסעדת מלכה ועוד כמה מתכונים איל-שניים, שבהם מספר בודד של מרכיבים שיוצרים שלם שגדול בהרבה מסך חלקיו. 

אז הסרטונים האמורים, שחלקם גם מצורפים כאן, יכולים ללמד את הקהל הרחב דבר או שניים על הכנת אותן המנות - אותנו הם בהחלט לימדו - וזה לצד המסקנה העיקרית שלנו מהם, והיא שמדובר באיש פשוט מתוק בצורה בלתי רגילה. בניגוד לכוכבי רשת אחרים, שנהנים להשמיץ ולקטול רק לשם ההשמצה והקטילה, שני מעביר את הביקורת שלו, הרבה פעמים באופן דרמטי כמנהגו, אבל תמיד גם מחמיא על התוצאה או סתם זורק מילה טובה. כיף שיש גם כאלה.

אז מה למדנו מהטיקטוק של איל שני?

כרובית בתנור

* לא שופכים את שמן הזית על הכרובית אלא על הידיים, ובעזרת הידיים מספיגים אותו בכרובית.

* בשביל כרובית, נראית כמו תחת זה לא עלבון אלא מחמאה.

* בסרטון כרובית נוסף נחשף איל שני לסחיטה של לימון על הכרובית לפני כניסתה לתנור - לא סוחטים לימון על הכרובית!

* הבישול המקדים של הכרובית צריך להיות של 9 דקות בדיוק, ובמים רותחים.

* לא מסירים את העלים של הכרובית בשביל הכנת המנה.

שניצל ממולא בפירה
שניצל ממולא בפירה | צילום: נמרוד סונדרס, מאסטר שף

שניצל ממולא פירה

* אין צורך לתבל את הביצה בחרדל, קייג'ון, פלפל שאטה חריף ושאר תבלינים חזקים. צריך לתת לטעם של הפירה והשניצל לדבר.

* את חזה העוף יש לדפוק דק דק, עד שהוא כמעט שקוף.

פסטה עם כבדים

* לפסטה ביתית מומלץ להשתמש בקמח רגיל, ולא קמח דורום, שמתאים לשימוש במכונות תעשייתיות.

* לא תמיד צריך להוסיף מהמים של הפסטה לרוטב. במקרה הזה - של פסטה עם כבד ובצל ירוק - המים רק מוסיפים עמילניות מיותרת.

פרסומת

שעועית ירוקה

* יש לחלוט את השעועית בהרבה מים חמים, ולא במחבת.

* אין כל מניעה להגיש את השעועית כמנה עיקרית.

ועכשיו צפו בסרטונים, באמת שזה כיף.