מהיום רק ככה אנחנו מגישים אבטיח
אחרי שנים רבות של פלחים, קוביות ועוד שלל ניסיונות - סוף סוף מצאנו את הדרך המושלמת להגיש אבטיח לאורחים. הסוד הוא בחותכן זיגזג, ואם אתם בעניין של מטבל - זה אפילו עוד יותר מגניב
הת'ר וויש סטולר, שמאחורי חשבון הטיקטוק @happykidskitchen, בוודאי חשבה שהמטבל שהיא הכינה לאבטיח הוא הברקה גדולה, אבל אנחנו עפנו בכלל על צורת החיתוך, שמזכירה צ'יפס מסולסל. והסוד הוא פשוט: חותכים את האבטיח בחותכן זיגזג.
איך מכינים צ'יפס אבטיח?
אבטיח שחתוך ומוגש כצ'יפס הוא גם מעניין יותר בעין, וגם עובד טוב יותר כ"אוכל אצבעות". תמיד נראה לנו משונה שאבטיח אוכלים עם מזלג, ואת הגרסה הזו אומנם מתאים יותר לאכול בידיים, כמו שאנחנו בטוחים שאלוהי האבטיח התכוון. מכיוון שהחיתוך נעשה באמצעות חותכן, ולא סכין, אנחנו ממליצים ללכת על אבטיח קטן - אחרת החיתוך שלו בצורה הזו יכול להיות מסורבל ולהוציא את כל הכיף. עכשיו פשוט פורסים אותו לפרוסות (לא פלחים, פרוסות), נפטרים מהקליפה וכל פרוסה בנפרד חותכים למקלות מסולסלים.
לא מתחברים? הנה עוד נהדרת מגניבה להגיש אבטיח:
מטבל לאבטיח? כן, זה בהחלט אפשרי
המטבל שמוצע בסרטון מכיל 3 מרכיבים: יוגורט יווני, רגיל או בטעם וניל (עדיף על יוגורט רגיל בגלל אחוזי השומן הנדיבים שלו), כמה תותים ומעט דבש. את כל אלה טוחנים יחד בבלנדר, והתוצאה היא מטבל קרמי מתקתק וכיפי שמוכן ממש ברגע. המטבל הזה אומנם נראה נחמד מאוד, אבל אם אתם שואלים אותנו - דווקא מטבל מלוח ילך יותר טוב עם צ'יפס אבטיח שכזה. לכן ההצעה שלנו היא להחליף את התותים והדבש בגבינה מלוחה - כמו פטה, או שילוב של פטה ולאבנה - ולהרוויח מפגש טעמים מעניין יותר בפה, ממש כמו זה שאנחנו מכירים מהשילוב האלמותי של אבטיח ובולגרית.

אז כן, בהרבה מאוד בתים אפשר למצוא אבטיח בזמן הזה בשנה, אבל אבטיח שמוגש בכזה סטייל? זה רק אצלכם (ואצלנו).