mako
פרסומת

זה הטיפ הכי מוצלח לחימום פסטה מאתמול

כמה שהפסטה יוצאת רכה וידידותית מהסיר, ככה היא יבשה, צמיגית ולא אטרקטיבית אחרי לילה במקרר. אז מה, נתחיל לבשל פסטה רק בכמויות קטנות? ממש לא, פשוט נאמץ את הטיפ הזה, שמחזיר אותה לחיים בתוך חצי דקה

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
פסטה ברוטב עגבניות
צילום: Jacek Chabraszewski, shutterstock
הקישור הועתק

כולם אוהבים פסטה, ונראה שגם כולם נתקעים עם שאריות שלה אחרי שהרוטב לא הספיק לכסות את כולה. אז מה עושים עם השאריות? שומרים במקרר להזדמנות אחרת, ואז מחממים אותן במיקרוגל - אלא שכאן נתקלים בבעיה: הפסטה הופכת לגוש דביק ומיובש שמסרב להיפרד לחלקיו.

זה קורה כי פסטה שכבר בושלה במים מאבדת הרבה מהעמילן שלה, החומר ששומר עליה גמישה ולחה. הבישול מרכך את האטריות, אבל גם ממס את העמילן ומקריש אותו - מה שאומר שכשתסננו את הפסטה ותכניסו למקרר, היא תתקשה ותתייבש. מאוחר יותר החימום במיקרוגל רק ייבש אותה עוד יותר, והתוצאה כבר תהיה לא ממש אכילה. 

אז מה עושים? לא כדאי לוותר על שימור השאריות - פסטה דווקא נשמרת היטב במקרר, והיא יכולה לחזור לצורתה הגמישה והלחה די בקלות. כל מה שצריך זה טבילה נוספת במים רותחים: הכינו סיר עם מים רותחים ומבעבעים, והכניסו לתוכו את הפסטה הקרה - בתוך חצי דקה עד דקה הפסטה כבר תחזור למצבה המקורי. אתם אפילו לא צריכים לשפוך את הפסטה לסיר עצמו - מספיק להניח אותה במסננת רשת, לטבול לדקה ולהוציא, והפסטה שלכם תהיה רעננה וטעימה כמו ביום שבו בישלתם אותה.

אז בפעם הבאה שאתם מבשלים פסטה, אל תחששו להיתקע עם שאריות, להפך - אתם יכולים אפילו לבשל לעצמכם כמות גדולה ולשמור אותה במקרר להמשך השבוע. כל מה שתצטרכו זה סיר מים רותחים כדי להחזיר אותה לחיים תוך פחות מדקה. מה עוד אפשר לבקש מפסטה.

בישול פסטה
טבילה קצרה מספיקה | צילום: Nitr, ShutterStock

ניסיתם? ספרו לנו איך יצא.